Οργή και αγανάκτηση, διακατέχουν τους κατοίκους της Νέας Μηχανιώνας και της ευρύτερης περιοχής, για την εξοργιστική απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, να κλείσει το υποκατάστημα Μηχανιώνας της ΕΤΕ. Δημιουργώντας έτσι τεράστιο πρόβλημα στους χιλιάδες πολίτες που συναλλάσσονταν με το συγκεκριμένο υποκατάστημα Ν.Μηχανιώνας όχι μόνο για τραπεζικά, αλλά επίσης για φορολογικά, συνταξιοδοτικά, δανειοληπτικά και άλλα θέματα.

Μέσα σε μία νύχτα, οι υπάλληλοι, ο εξοπλισμός, τα μηχανήματα και τα έπιπλα του υποκαταστήματος, που λειτουργούσε επί μισό αιώνα περίπου στη Ν.Μηχανιώνα, μεταφέρθηκαν στο αντίστοιχο υποκατάστημα της Περαίας, στο οποίο πλέον θα πρέπει να μεταβαίνουν οι ενδιαφερόμενοι για τις όποιες συναλλαγές τους.

Διερμηνεύοντας την έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων όχι μόνο της Νέας Μηχανιώνας, αλλά επίσης του Αγγελοχωρίου και της Ν.Κερασιάς που εξυπηρετούνταν από το υποκατάστημα της ΕΤΕ, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» υπέβαλε έγγραφη ερώτηση προς τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, ζητώντας να πληροφορηθεί τι ενέργειες έκανε η δημοτική αρχή και ποιες προς τη διοίκηση της Τράπεζας αλλά επίσης και προς τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να μην μπει λουκέτο στο υποκατάστημα.

Το υποκατάστημα της Νέας Μηχανιώνας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της «Συμπολιτείας», εξυπηρετούσε περίπου 12.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ενώ το αμέσως πλησιέστερο κατάστημα βρίσκεται σε απόσταση άνω των 12 χιλιομέτρων. Ενώ το συγκεκριμένο υποκατάστημα, εξυπηρετούσε μεταξύ των άλλων, τους σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας και την Ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας.

Σημειώνεται ότι με την ενέργειά της αυτή, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αθέτησε και την υπόσχεση ότι δεν θα μπει τελικά το λουκέτο, που είχε δώσει τον περασμένο Δεκέμβριο σε βουλευτές της Β΄ Θεσσαλονίκης.

Οι κάτοικοι της Μηχανιώνας, που είναι ανάστατοι, καθώς θεωρούν το κλείσιμο του υποκαταστήματος της ΕΤΕ σαν ένα ακόμη βήμα υποβάθμισης της περιοχής, μετά το αντίστοιχο λουκέτο στο υποκατάστημα του ΙΚΑ και το επικείμενο κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Κερασιάς, ζητούν από την δημοτική αρχή του κ. Μαυρομάτη σε δυναμικές ενέργειες προς τους αρμόδιους.

* φωτο του Χρήστου Ερινέλη
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Ποσες τραπεζες εχει η μηχανιωνα την εθνικη τραπεζα βρηκαν να κλεισουν που ηταν η πρωτη στην μηχανιωνα και εχει ποδους χιλιαδες ανθρωπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Εθνική Τράπεζα ήταν η πρώτη τράπεζα στην ευρύτερη περιοχή απο το 1974 ! Το κλείσιμό της αντανακλά τον αδυσώπητο οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό της περιοχής και ολόκληρης της χώρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.