Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης κατέθεσε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, κατά της απόφασης που πήρε στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού η πλειοψηφία των κ.Μαυρομάτη και Τσαμασλή για την εκποίηση για 25 και πλέον χρόνια, των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΚΑΠΠΑ 2000 και του περιβάλλοντα χώρου, συνολικής έκτασης 130 στρεμμάτων.

Στην προσφυγή, με αριθμό 37164/6-6-2017, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» σημειώνει ότι είναι απαράδεκτη η εκποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΚΑΠΠΑ 2000, την ώρα που τα αθλητικά σωματεία του Δήμου ασφυκτιούν και οι νέοι του Θερμαϊκού δεν έχουν αθλητικούς χώρους για να γυμναστούν. Ενώ σημειώνει πως για την ενέργεια αυτή, δεν υπήρξε διαβούλευση με τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής του Θερμαϊκού και πρωτίστως τους συλλόγους παιδιών ΑΜΕΑ, για τα οποία δημιουργήθηκαν οι εγκαταστάσεις του ΚΑΠΠΑ 2000, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004.
Η «Συμπολιτεία» θεωρεί επίσης ασαφές το σκέλος της απόφασης για την χρήση του χώρου από τον υποψήφιο εκμισθωτή, καθώς όπως αναφέρεται, με την επίκληση του Ν.2160/1993, θα επιτρέπεται «η μακροχρόνια μίσθωση ακάλυπτης δημοτικής έκτασης με σκοπό, πέραν των τουριστικών δραστηριοτήτων που διέπονται από τις διατάξεις του όπως ισχύει, την εγκατάσταση και εκμετάλλευση στο μίσθιο επιχειρήσεων αθλητικών δραστηριοτήτων πάσης φύσεως και υποστηρικτικών προς αυτές υπηρεσιών, καθώς και με σκοπό την ανάπτυξη δραστηριοτήτων της πρωτογενούς παραγωγής που προϋποθέτουν ουσιώδεις δαπάνες του μισθωτή, για διάρκεια μέχρι 50 έτη, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 610 του Αστικού Κώδικα».
Όπως σημειώνει καταλήγοντας ο Σπύρος Κουζινόπουλος: «Για τους λόγους αυτούς, προσφεύγω στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και ζητάω ακυρωθεί η προαναφερόμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, ώστε να γίνει ουσιαστική διαβούλευση με τους φορείς και την κοινωνία του Θερμαϊκού για την σωστή αξιοποίηση του χώρου, αλλά και να συνταχθεί μία ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη μελέτη αξιοποίησης των αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων του ΚΑΠΠΑ 2000 και της γύρω έκτασης».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

5 comments:

 1. Το θέατρο του ΚΑΠΠΑ παραμένει στην διαχείριση του Δήμου ή παραχωρείται και αυτό στον ιδιώτη; Μήπως ξέρεις ακτιβιστή;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το αμφιθέατρο και κάποιος χώρος από τα γραφεία δεν παραχωρήθηκε στον Δήμο και άρα δεν συμπεριλαμβάνεται στον διαγωνισμό. Θα περιέλθει στον Δήμο (σύμφωνα με το συμφωνητικό παραχώρησης που υπογράφηκε μεταξύ διοίκησης ΚΑΠΠΑ και Δήμου) μετά από 15 χρόνια αν θυμάμαι καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αύριο στο τοπικό Περαίας , Ξαναβαφτίζεται το πολύπαθο 1158 αγροτεμάχιο ,που η διοίκηση του Δημου δεν κατάφερε να το κάνει δωρεά στον Ιππικό όμιλο -φάντασμα . Το όνομα αυτού : Αναψυκτήριο !!! Τα άλογα θα είναι all inclusive . Αναζητάτε τσίπα , φιλότιμο, ευθιξία, λογική .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τοστ με αλογίσιο ζαμπόν θα προσφέρει το αναψυκτήριο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αληθεύει πως ο "Μαργαρίτης" ξέπεσε από αλογάρχης σε πορτοκαλαδοτοστάρχη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.