Ενθουσίασε και συγκίνησε πλήθος κόσμου στην Αθήνα στο Καλλιμάρμαρο και χθες προκάλεσε τα ίδια συναισθήματα και στη Θεσσαλονίκη η παράσταση "Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη". Για πρώτη φορά 1.000 χορωδοί από 30 πόλεις της Ελλάδας σχημάτισαν μία πολυπληθή χορωδία, η οποία, με τη συνοδεία της Συμφωνικής Μαντολινάτας, απέδωσε στο θέατρο Γης μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου δημιουργού.

Την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση είχε ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, ενώ ακούστηκαν αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος συνθέτης. Μεταξύ άλλων: «Μικρές Κυκλάδες», «Άξιον Εστί», «Επιφάνια», «Όμορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων».

Εκτός από τους 300 χορωδούς και τη Συμφωνική Μαντολινάτα στην παράσταση συμμετείχαν οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνης Κορωναίος, Μπάμπης Βελισσάριος, Παντελής Κοντός και ο λαϊκός τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.