Υποβολή πρότασης στο ΕΣΠΑ για την ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού της Επανομής που οδηγεί από το γήπεδο έως το Σχολείο της Φύσης. Ανάσα για την προσπελασιμότητα της περιοχής

Ένα χρόνιο αίτημα του αγροτικού πληθυσμού της Επανομής του Δήμου Θερμαϊκού ήταν η ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί από το γήπεδο της Επανομής έως την είσοδο του Σχολείου της Φύσης και η κατασκευή του σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές, προκειμένου οι αγρότες να αποκτήσουν ασφαλή πρόσβαση στις καλλιέργειές τους, αλλά και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να αποκτήσουν κατάλληλη προσπελασιμότητα.

Η Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, κατέθεσε πλήρη φάκελο για χρηματοδότηση αυτού του σπουδαίου έργου – ανάσα για όλη την περιοχή της Επανομής, από το Πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης για «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις».

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκού Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι προϋπολογισμού 681.784 ευρώ (με ΦΠΑ) και περιλαμβάνει ασφαλτόστρωση της παραπάνω οδού μήκους 3.000 μέτρων περίπου, η οποία ξεκινά από την ασφαλτοστρωμένη οδό μπροστά στο γήπεδο της Επανομής και καταλήγει σε ασφαλτοστρωμένη οδό που συνδέει το Σχολείο της Φύσης με τον οικισμό του Τριλόφου.

Οι εργασίες που προβλέπονται να γίνουν, σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, αφορούν όλες τις απαραίτητες επιχώσεις κατά μήκος του δρόμου, τις μετακινήσεις δικτύων όπου απαιτείται, την εφαρμογή κάθετης και οριζόντιας σήμανσης και την εκτέλεση όλων των απαραίτητων έργων για την ορθή αποχέτευση των ομβρίων υδάτων.

Τμήμα της συγκεκριμένης οδού, συνολικού μήκους 285 μέτρων, ανήκει στη Δημοτική Κοινότητα Τριλόφου του Δήμου Θέρμης, με τον οποίο (Δήμο) ο Δήμος Θερμαϊκού, ως φορέας της υλοποίησης του έργου, θα υπογράψει προγραμματική σύμβαση, με αντικείμενο τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας υλοποίησης του έργου, στον οποίο και θα παραδοθεί το εν λόγω τμήμα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Ο Δήμος Θερμαϊκού θα διαθέτει και θα παρακολουθεί το έργο με κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, προκειμένου να διασφαλισθεί η αρτιότητα υλοποίησής του. Με την ολοκλήρωση του έργου, θα προκύψει μια ολοκληρωμένη αγροτική οδός, που θα συνδέει και τα δυο άκρα της με τις υφιστάμενες ασφαλτοστρωμένες αγροτικές οδούς των δημοτικών κοινοτήτων των Δήμων Θερμαϊκού και Θέρμης.

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης για την κατασκευή της συγκεκριμένης οδού δήλωσε: «Ένα έργο ‘’κλειδί’’ για την ανάπτυξη της Επανομής, χρόνιο αίτημα του αγροτικού πληθυσμού της και όχι μόνο, προχωρά προς λύση από τη Διοίκηση του Δήμου μας. Με ώριμες μελέτες έργων και σκληρή δουλειά εντάσσουμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα έργα που χρόνια λείπουν από τις περιοχές του Δήμου μας, έργα που εκσυγχρονίζουν και εξωραΐζουν το Δήμο Θερμαϊκού από άκρη σε άκρη, έργα από προγράμματα ΣΑΤΑ που ξεπερνούν μέχρι σήμερα τα 50 εκατομμύρια ευρώ (π.χ., Ανάπλαση Αγ. Τριάδας, Κατασκευή Σχολείων, Νέα δίκτυα ύδρευσης, Αποχετευτικό, Interreg/Περιβάλλον, Ανάπλαση παραλίας Μηχανιώνας, Ένταξη στο πρόγραμμα LEADER κ.α.) … και συνεχίζουμε».

* Η φωτο είναι αρχείου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.