Η Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου, που αντιστοιχεί στην ημερομηνία της ιστορικής αντιστασιακής πράξης της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου το 1949.

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 σε μια λιτή και συγκινητική τελετή ο Δήμος Θερμαϊκού πραγματοποίησε εκδήλωση, για να τιμηθεί η ηρωική αντίσταση των Ελλήνων κατά των κατοχικών δυνάμεων (Γερμανικών, Ιταλικών και Βουλγαρικών) την περίοδο 1941-1944 και να εξυμνηθεί η σπουδαιότητα του ρόλου που διαδραμάτισε η Ελλάδα στον πόλεμο κατά του φασισμού και του ναζισμού, θυσιάζοντας ένα μεγάλο μέρος του μάχιμου, αλλά και του άμαχου πληθυσμού της.

Η εκδήλωση έγινε μπροστά στο μνημείο πεσόντων ηρώων στη Νέα Μηχανιώνα και τελετάρχης ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Φεστερίδης Γιώργος. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, ο δημοσιογράφος κ. Παντελής Σαββίδης και ο εκπρόσωπος αντιστασιακών οργανώσεων κ. Γιώργος Κλάρας, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από επισήμους, φορείς και συλλόγους του Δήμου Θερμαϊκού.


«Η μνήμη και η απόδοση τιμών προς τους  Έλληνες που αντιστάθηκαν κατά τη γερμανική κατοχή αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση που έχουμε απέναντί τους. Δεν μπορούμε παρά να τους τιμούμε και να τους έχουμε ως φωτεινά παραδείγματα πατριωτισμού, λεβεντιάς και γενναιότητας» δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μην παραλείποντας να υπενθυμίσει πόσο επίκαιρο είναι το όραμα και ο συμβολισμός της Εθνικής Αντίστασης σήμερα για μια Ελλάδα δημοκρατική και εθνικά ανεξάρτητη και αξιοπρεπή.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.