Δυστυχώς για άλλη μια φορά, για άσχημο λόγο γίνεται γνωστή η περιοχή μας.
Αυτήν την φορά δεν ήταν ο Μπέος, ούτε κάποιο από τα εργοστάσια που μολύνουν τον ουρανό μας και την θάλασσα μας, αλλά ένα ζήτημα ανθρωπιάς.
Ένας συμπολίτης μας άνεργος πατέρας πρίν λίγες ημέρες έκλεψε ένα παιχνίδι απο μεγάλο πολυκατάστημα της περιοχής, συνελήφθη και αποδόθηκε ελεύθερος από τον Εισαγγελέα Βόλου λόγω φτώχειας και ψυχολογίας του ανθρώπου.
Ο ίδιος άνθρωπος " έκλεψε " και από γνωστή αλυσίδα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ του Βόλου δύο κουτιά βρεφικό γάλα, συνελήφθη ξανά και μηνύθηκε από την δνση του καταστήματος.
Και οι δύο αλυσίδες πολυκαταστήματος προάγουν στην ελληνική κοινωνία με αμοιβή βεβαίως μέσω των ΜΜΕ η μεν τον παιδικό παράδεισο των παιχνιδιών και η άλλη( όπως φαίνεται μέχρι στιγμής) το κοινωνικό πρόσωπο μιας εταιρείας μάρκετ που καλούσε τον κόσμο να ψωνίσει γιατί θα έδινε μέρος των κερδών σε αδύναμες οικογένειες.
Το ερώτημα σαφές
Ποιός είναι ο "κλέφτης " ;
Είναι μια κλοπή "νόμιμη" ;
Η απάντηση είναι σε όλους μας προσωπική όταν πρόκειται για το παιδί μας και αναλόγως της παιδείας μας και του ηθικού μας κώδικα απαντάμε, αλλά αλήθεια τώρα, πόσοι βρεθήκαμε στην θέση του, πέραν της σκέψης και μόνο ;
Ποιός πραγματικά θα ήθελε να γίνει "κλέφτης" παιχνιδιού και βρεφικού γάλατος;
Μήπως πραγματικός κλέφτης είναι οι υπεύθυνοι που έφεραν και αυτόν τον άνθρωπο στην απελπισία;
Δεν έχουν μήπως όνομα ;
Δεν είναι ΑΥΤΟΙ που αναφέρουμε κάθε μέρα όλοι μας όταν δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα; Όταν απολυόμαστε ή παίρνουμε μισθό πείνας ; Οταν μας παίρνουν το σπίτι με υπογραφή τους;
Δεν είναι υπεύθυνοι και άμεσα για το εδώλιο του κατηγορουμένου οι Τσίπρας Καμμένος, Μητσοτάκης Σαμαράς Καραμανλής, Παπανδρέου Γεννηματά και πλείστοι άλλοι συνυπεύθυνοι ;
Όμως στην καλή μας κοινωνία όπως αυτοί την φτιάξανε στα μέτρα τους, κλέφτης είναι αυτός που κλέβει για το παιδί του, όχι αυτός που τον άφησε άνεργο, που έκλεισε ολα τα εργοστάσια της περιοχής, που διέλυσε μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, που μας μολύνει το περιβάλλον και ξεπούλησε την πατρίδα μας στους ξένους, αλλά αυτός ο 24χρονος.
Είμαι και εγώ "κλέφτης" λοιπόν, γιατί σε αυτήν την κοινωνία τους κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των πραγματικών κλεφτών, δεν θέλω να είμαι ανάμεσα τους "έντιμος "!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.