Για άλλη μία χρονιά διοργανώνεται από το Δήμο Θερμαϊκού γιορτή αλιείας καιγεωργίας, για να τιμηθεί η προσφορά των ψαράδων και των αγροτών της περιοχής.

Η θεσμοθετημένη από το 2003 Γιορτή του Ψαρά και του Αγρότη, αφιερωμένη στην αλιεία και τη γεωργία, προσκαλεί τον κόσμο την Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, στο λιμάνι του Αγγελοχωρίου, να ψυχαγωγηθεί συμμετέχοντας σε ένα γλέντι με ζωντανή μουσική, εκλεκτά και πλούσια εδέσματα και πολύ κέφι.

Με την αλιεία και την οστρακοκαλλιέργεια να αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ταυτότητας του Δήμου, με σημαντικές ποσότητες εμπορεύματος να διακινούνται από την Ιχθυόσκαλα της Ν. Μηχανιώνας, σε συνδυασμόμε τογεωργικό τομέα,με τις αμπελοκαλλιέργειες, ο ρόλος των εν λόγων δραστηριοτήτων στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής είναι καθοριστικός.

Το πρόγραμμα του εορτασμού ξεκινάει στις 6.30 μ.μ. με την τέλεση των Θυρανοιξίων του ανακαινισμένου Ιερού Παρεκκλησίου των Αγ. Αποστόλων στην παραλία του Αγγελοχωρίου, υπό το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ.κ. Ιουστίνο. Ακολουθεί ο πρώτος Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και μετά την ολοκλήρωσή του σειρά παίρνει το παραδοσιακό γλέντι, στο οποίο όλοι είναι προσκεκλημένοι.Την επόμενη μέρα, Σάββατο 30 Ιουνίου στις 7.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί ο Όρθρος της Εορτής και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Για την κατασκευή, αλλά και την ανακαίνιση του Παρεκκλησίου καθοριστική υπήρξε η συμβολή του Δήμου, που και με τη βοήθεια εθελοντών υλοποίησε τις ανάλογες εργασίες, παρέχοντας επίσης τα απαιτούμενα υλικά, όπως και αυτά που προορίζονταν για την εξωτερική διαμόρφωση και αναβάθμιση του χώρου.

Από φέτος, στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγ. Αποστόλων στο Αγγελοχώρι, προσφέρεται η δυνατότητα τέλεσης των μυστηρίων του γάμου και της βάπτισης, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Προς τι οι τόσοι "τίτλοι"; Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Φτάνει! «Ουκ εν τω πολλώ το ευ», σεβασμιώτατε, ποιμενάρχα κλπ κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.