\
Πλήγμα ενάντια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αποτελεί η φτώχεια, άμεσο επακόλουθο της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας από το 2010. Η ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος που διανύει έχει ωθήσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην ανεργία και στην ανέχεια, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να πασχίζει με τα αισθητά μειωμένα οικονομικά της μέσα να κρατήσει την κοινωνία όρθια, στηρίζοντας τους αναξιοπαθούντες δημότες.
Με κύριο μέλημά της τη στήριξη των αναξιοπαθούντων δημοτών, ο Δήμος Θερμαϊκού ιδιαίτερη βαρύτητα δίνειστη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών του, οι οποίες εξυπηρετούν στην υποστήριξη των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων, κυρίως των ατόμων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και πλήττονται από τις συνέπειες της κρίσης.
Οι Δομές αυτές περιλαμβάνουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Συσσίτιο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, αλλά και το Κέντρο Κοινότητας, για τα οποία εγκαίνια έχουν προγραμματισθεί για την Τρίτη 12 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, τα εγκαίνια έχουν προγραμματισθεί :

·         Για το Κέντρο Κοινότητας στο χώρο στέγασής του, στην οδό Ανθέων 47 στην Περαία, στις 11.00 π.μ.

·         Για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, Συσσίτιο και Κοινωνικό Φαρμακείοστο νέο μισθωμένο χώρο στέγασης της Δομής, στο 21ο χλμ. Λ. Θεσσαλονίκης – Ν. Μηχανιώνας, στη στάση «Ελβετία» του ΟΑΣΘ, στις 12.00 μ.μ.

Τα εγκαίνια θα τελέσουν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης.

Οι κοινωνικές Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών, Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο και Κοινωνικό Φαρμακείο, στοχεύουν στη διασφάλιση σταθερής τροφοδοσίας τροφίμων, γευμάτων, ειδών παντοπωλείου, ατομικής υγιεινής, φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και άλλων ειδών σε τουλάχιστον 100 ωφελούμενα άτομα ανά δομή, ενώ απασχολούν έξι (6) άτομα.

Το Κέντρο Κοινότητας, από την άλλη πλευρά,απασχολεί άλλα τρία (3) άτομα. Στόχο του έχει την ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, την εξυπηρέτηση και τη διασύνδεση των δημοτών με όλες τις υπηρεσίες και τα κοινωνικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Δήμο Θερμαϊκού, παρέχοντας υπηρεσίες που αποβλέπουν στην ενημέρωση και υποστήριξη των πολιτών, αλλά και στη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, διασφαλίζοντας την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων.

«Ζούμε σε θυμωμένους καιρούς. Η οικονομική κρίση καραδοκεί πλέον σε κάθε γωνία, απειλώντας όλο και περισσότερους συμπολίτες μας. Η άμβλυνση των δυσκολιών και η ακλόνητη θέση μας δίπλα σε όσους πλήττονται οικονομικά, αδυνατώντας να ικανοποιήσουν βασικές βιοτικές ανάγκες, αποτελεί όχι απλά χρέος μας ως Δημοτική Αρχή, αλλά βαθιά ανάγκη και ηθική μας υποχρέωση ως άνθρωποι», δήλωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.