Σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας, το Γαλλικό Ινστιτούτο (IFG) και την πρεσβεία της Γαλλίας, το Goethe-Institut, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, την Πρεσβεία της Ισπανίας, το Ινστιτούτο Θερβάντες και την Πρεσβείας της Κολομβίας στην Αθήνα, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Θέρμης (ΔΕΠΠΑΘ) ξεκινά για μία ακόμη χρονιά το Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Σινε Θερμαις» για να απολαύσετε βραδιές κάτω από τ’ αστέρια του ουρανού με διαλεγμένες ταινίες από το Γερμανικό και Γαλλικό κινηματογράφο, ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ.
Η αυλαία ανοίγει με τρεις ξεχωριστές ταινίες από την ερχόμενη Δευτέρα 25 έως και την Τετάρτη 27 Ιουνίου. Ώρα έναρξης των προβολών στις 21.00 κάθε βράδυ.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 | Χιόνι και τα μαγικά δέντρα | Neige et les arbres magiques | (Γαλλία, 2015| κινούμενα σχέδια, 52΄) .

Μία μέρα πριν από τις μεγάλες διακοπές, η Prune αφήνει τους γονείς της για να πάει σε μία παραδοσιακή «σχολική εκδρομή του τέλος της χρονιάς». Όμως, με το που φεύγει, μία τρομερή χιονοθύελλα χτυπά τη μικρή πόλη όπου κατοικεί η οικογένειά της. Ο Philémon, ο μικρός αδερφός της, θα ανακαλύψει κάτι τρομερό: μία οικογένεια Inuit εγκαταστάθηκε σε έναν κυκλικό κόμβο. Η συνάντηση των δύο κόσμων θα δημιουργήσει μία εκπληκτική περιπέτεια.




Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 |Ευτυχισμένα 140 / Felices 140 | (Ισπανία, 2014, Ψυχολογικό θρίλερ, 98’)
Ακατάλληλη για κάτω των 12 ετών.

Η Έλια κλείνει τα 40 και, για να το γιορτάσει, συγκεντρώνει φίλους και συγγενείς σ’ ένα πολυτελές εξοχικό σπίτι, όπου τους ανακοινώνει πως έχει κερδίσει 140 εκ. στο ΛΟΤΟ. Από εκείνη τη στιγμή η ατμόσφαιρα βαραίνει κι ενώ στην αρχή φαινόταν πως όλοι ήταν χαρούμενοι, αρχίζουν τους τσακωμούς και τις δολοπλοκίες, με στόχο να πάρουν τα λεφτά της τυχερής.




Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 – Η Μάχη του Σολφερίνο / La Bataille de Solférino | (Γαλλία, 2012, Κωμωδία, 94’) | Σκην.: Justine Triet

6 Μαΐου του 2012, ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών. Η Laetitia, δημοσιογράφος στη τηλεόραση, έχει να καλύψει μια εκδήλωση μέσα στην καρδιά του πλη θους, στο δρόμο του Σολφερίνο. Αυτή είναι και η ημερομηνία που ο Vincent, ο πρώην της, φτάνει, βέβαιος για το δικαίωμά του να δει τις δύο μικρές κόρες του. Τότε ξεκινάει η μάχη!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.