Τα εγκαίνια των Κοινωνικών Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών και του Κέντρου Κοινότητας, που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης 12 Ιουνίου, εμπλούτισαν και επίσημα το «οπλοστάσιο» του Δήμου Θερμαϊκού υπέρ του αγώνα στήριξης των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων.Στις ομάδες αυτές εντάσσονται όλοι όσοι πλήττονται έντονα από τις συνέπειες της μακρόχρονης οικονομικής κρίσης, που μαστίζει τη χώρα και οι οποίου αδυνατούν να ικανοποιήσουν βασικές βιοτικές τους ανάγκες.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στους χώρους στέγασης των δομών και συγκεκριμένα, στην οδό Ανθέων 47 στην Περαία, για το Κέντρο Κοινότητας και στο κτίριο του 21ου χλμ. Λ. Θεσσαλονίκης – Ν. Μηχανιώνας (στάση «Ελβετία» του ΟΑΣΘ) για τα Κοινωνικό Παντοπωλείο, Συσσίτιο και Κοινωνικό Φαρμακείο.

Τα εγκαίνια τέλεσαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, με το «παρών» να δίνουν μέλη της Δημοτικής Αρχής, αλλά και εργαζόμενοι.

Οι εν λόγω δομές από τη μία στοχεύουν στην σταθερή κάλυψη βασικών καθημερινών αναγκών, μέσω της παροχής τροφίμων, γευμάτων, ειδών παντοπωλείου, ατομικής υγιεινής, φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και άλλων προϊόντων και από την άλλη, στην ενημέρωση, την υποδοχή, την εξυπηρέτηση και τη διασύνδεση των δημοτών με υπηρεσίες και υλοποιούμενα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου Θερμαϊκού.

Μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Συσσιτίου και Κοινωνικού Φαρμακείου ωφελούνται περισσότερα από 100 άτομα ανά δομή, ενώ απασχολούνται 6 άτομα και άλλα 3 στο Κέντρο Κοινότητας.


Ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, δήλωσε σχετικά : «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 2010 έως και σήμερα αποτελεί το βασικό φορέα στήριξης των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Η Διοίκησή μας, στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει τις συντονισμένες προσπάθειες και πετυχαίνει να δημιουργήσει ένα ανθεκτικό δίχτυ κοινωνικής προστασίας των ασθενέστερων. Η ίδρυση του ΚΕΠ Υγείας, το Κοινωνικό Ιατρείο, καθώς και ένας σημαντικός αριθμός ενημερωτικών ημερίδων πάνω σε θέματα υγείας, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα «Στέγαση και επανένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων» αποτελούν μερικές μόνο από τις ενέργειές μας. Σε αυτές προστίθενται η κατά 50% μείωση των δημοτικών τελών των πολύτεκνων οικογενειών και των μακροχρόνια ανέργων, η μείωση της οικονομικής εισφοράς για τους Παιδικούς Σταθμούς των ενταγμένων, σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, γονέων, αλλά και οι οικονομικές ελαφρύνσεις των ΑμΕΑ, μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης για τον πληθυσμό, που έχει πληγεί εντονότερα από την κρίση».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Τρία εύλογα ερωτήματα βλέποντας τις φωτο:

    1. Ποιος είναι από τους εικονιζόμενους ήδη "φευγάτος" (από τον Μαυρομάτη);
    2. Γιατί έβαλε ο ζαβέρκος σκαρπίνια και όχι τα αγαπημένα του sportex.
    3. Ο παπάς καλώς φόρεσε το μαύρο γυαλί. Που κρύβει όμως την ηλεκτρική κιθάρα;

    Ο ευρών και τις 3 σωστές απαντήσεις κερδίζει σοκοφρέτα ή serenata, προσφορά του κοινωνικού παντοπωλείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.