spanakopita dhmarxos prwth



















Κάθε χρόνο από το 2001 έως σήμερα ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Δημοτικής κοινότητας Αγίας Παρασκευής Θέρμης διοργανώνει γιορτή για το περίφημο τοπικό προϊόν σπανάκι.
Η Γιορτή Σπανακιού που έριξε την αυλαία του φεστιβάλ πολιτισμού “Θέρμης Δρώμενα” συγκέντρωσε και φέτος εκατοντάδες επισκέπτες εντός και εκτός των ορίων του Δήμου μας. Άνθρωποι από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης πλαισίωσαν και για μία ακόμη χρονιά τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής, γεύτηκαν τις ωραίες και νόστιμες λιχουδιές από σπανάκι που ετοίμασαν οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας, τη μοναδική σπανακόπιτα και άλλα εδέσματα με βάση το σπανάκι, που δημιουργούν γυναίκες του χωριού.
Παρουσία του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου πάνω από 2.000 μερίδες σπανακόπιτας και άλλων εδεσμάτων  με βάση το σπανάκι που δημιούργησαν οι γυναίκες του χωριού, μοιράστηκαν  στους παρευρισκομένους. Κατά το χαιρετισμό του, στο πλαίσιο της γιορτής,  ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μεγάλο έργο της αποχέτευσης και τις αδιάκοπες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για τη χρηματοδότησή του με την ένταξή του στο ΕΣΠΑ, που ανακοινώθηκε ήδη από την περασμένη χρονιά, το οποίο όμως δεν ξεκίνησε και δεν δημοπρατήθηκε ακόμη, καθώς στην πορεία προέκυψαν κάποια προβλήματα με μία δουλεία διόδου, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Θέρμης, το πέρασμα δηλαδή ενός αγωγού από μία ιδιοκτησία, η επίλυση της οποίας ολοκληρώθηκε και το έργο έως το τέλος του έτους θα δημοπρατηθεί, στην κατεύθυνση επίλυσης ενός μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η Δημοτική Κοινότητα Αγίας Παρασκευής.
spanaki agiasmos 1spanaki gynaikesspanaki trapesi 1

















«Έχουμε χρέος απέναντι στους δημότες μας αλλά και τις επόμενες γενιές που έρχονται, να παραδώσουμε και θα παραδώσουμε ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα παρακολουθούμε με αμείωτο ενδιαφέρον, μέχρι την έναρξη και φυσικά ολοκλήρωσή του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.
Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής κ. Μαρία Τσιουβάκα ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τις αδιάκοπες προσπάθειες δρομολόγησης ενός τόσο σημαντικού έργου για τη Δημοτική Κοινότητα, του μεγάλου και απαραίτητου έργου της αποχέτευσης καθώς και την Πρόεδρο της ΔΕΠΠΑΘ κ. Αθηνά Παπαδάκη για τη στήριξη και τη συνεργασία, ώστε για μία ακόμη χρονιά η γιορτή Σπανακιού να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων συνδημοτών μας. “Τα ήθη και τα έθιμα του Πολιτισμού μας προβλήθηκαν για μία ακόμη φορά μέσα από τα ακούσματα της Ηπείρου και την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Παρασκευής με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γιάννη Σταμπουλή και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βλάστης “Προφήτης Ηλίας” που ταξίδεψε από την Πτολεμαΐδα, χάρη στην ευγενική ανταπόκριση της Προέδρου κ. Φιλιώς Βαρθαρούση στο κάλεσμα της Δημοτικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής.” Όλη αυτή η μεγάλη και επιτυχημένη προσπάθεια που έγινε φέτος μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε όλοι μαζί αυτή την εξαιρετική γιορτή που ξεκίνησε το 2001 και θα συνεχιστεί με ακόμη περισσότερη αγάπη και μεράκι για τον τόπο μας και το προϊόν του και στο μέλλον”, δήλωσε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής κ. Μαρία Τζιουβάκα.
spanakopita 1spanaki edesmata 1spanaki edesmata 2spanaki edesmata 5



































Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έγινε ο  τυπικός διαγωνισμός και η βράβευση της καλύτερης σπανακόπιτας και των φαγητών με παράγωγα, που είχαν  βάση το σπανάκι.
Τη φετινή γιορτή τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Υπουργός κ.Σωκράτης Φάμελος, οι Βουλευτές κ.κ. Σάββας Αναστασιάδης, Θεόδωρος Καράογλου, Δημήτριος Μάρδας, ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Πάλλας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βασίλης Ανατολίτης , οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στυλιανός Αποστόλου, Απόστολος Τσολάκης και Στέλιος Γκιζάρης , η Πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ κ. Αθηνά Παπαδάκη, ο Αντιπρόεδρος των ΚΑΠΗ κ. Γιώργος Αγγέλου, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Απόστολος Πράτανος, Μοσχόπουλος Μοσχόπουλος, Χρήστος Σαραφιανός, Γιάννης Ιωσηφίδης, Ευγενία Αγοραστούδη, Δημήτριος Σφονδύλας και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλαγιαρίου κ. Αργύρης Μωραϊτης.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.