Δύο παροιμίες ενδεχόμενα αντικατοπτρίζουν την οπτική των δύο πρωταγωνιστών της πολύμηνης διένεξης για το επίμαχο θέμα της εγκατάστασης των νέου τύπου φωτιστικών σωμάτων τύπου Led, στο δήμο Θερμαϊκού. Οι της διοίκησης θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την αραβική παροιμία "τα σκυλιά γαβγίζουν αλλά το καραβάνι προχωράει" μη φοβούμενοι τις καταγγελίες αλλά και την έρευνα του εισαγγελέα για το κόστος της σύμβασης (ύψους κοντά στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ) που εξετάζει σε συνδυασμό με την υπαναχώρηση του διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, που προσυπέγραψε αρχικά την εισήγηση για τον διαγωνισμό και την κατακύρωση του μειοδότη αλλά εκ των υστέρων διατείνεται πως "παραπλανήθηκε".

Οι της αντιπολίτευσης ήδη χρησιμοποιούν την παροιμία "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά" υπονοώντας πως αναμένεται να υπάρχει εξέλιξη στην έρευνα για την σκοπιμότητα αλλά και το ύψος της σύμβασης θέτοντας σκιές στη συμφέρουσα ή και μοναδικής  προσφορά αλλά και  κατακύρωσης.

Δεν γνωρίζουμε και θα μπορούσαμε να είμαστε αναλυτικά επεξηγηματικοί αναφορικά με τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον έλεγχο που φέρεται πως γίνεται. Εμείς γνωρίζουμε πως η σύμβαση παρ'όλα τα εμπόδια που τέθηκαν από την αντιπολίτευση πέρασε τον έλεγχο νομιμότητας από όλα τα επίπεδα δικαιοσύνης που παραπέμφθηκε, έως και σήμερα.
Και φυσικά θεωρούμε σημαντική την απόφαση για αλληγή του πεπαλαιωμένου, υπολειτουργούντος ή και παντελώς υπολοιπόμενου συστήματος φωτισμού στον Δήμο Θερμαϊκού.
Σήμερα μάλιστα με δελτίο τύπου η διοίκηση μας πληροφορεί για την έναρξη του προγράμματος της συνολικής αντικατάστασης του ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο.
Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση και ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν, ώστε οι νύχτες μας να γίνουν περισσότερες φωτεινές και λιγότερο ανασφαλείς:

Ξεκίνησε το μεγάλο έργο εγκατάστασης των φωτιστικών Led


Νέες μέρες, πιο φωτεινές και πιο ασφαλείς, αναμένεται να ξημερώνουν από αύριο στο Δήμο Θερμαϊκού, όπου ένα από τα σημαντικότερα έργα, προϋπολογισμού 3.301.376,00 ευρώ,για το οποίο η Διοίκηση του Δήμου κατέβαλε ανεξάντλητες προσπάθειες να προσφέρει στον τόπο, ξεκίνησε σήμερα να παίρνει «σάρκα και οστά».

Ο λόγος για την τοποθέτηση των πρώτων φωτιστικών σωμάτων τύπου LED, στο πλαίσιο της συνολικής αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου δημοτικού οδοφωτιστικού δικτύου. Ένα έργο παρακαταθήκη για τον τόπο,με πολλά και πολύπλευρα οφέλη, που υπόσχεταιτην αισθητή βελτίωση και αναβάθμισητης ποιότητας ζωής και της καθημερινότηταςτων κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής, των συνθηκών οδικής ασφάλειας, αλλά και του γενικότερου αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, προσβλέπονταςπαράλληλασε μια πολύτιμη εξοικονόμηση πόρων.

Επιπλέον, πέρα των μεγάλωνπροβλεπόμενων οικονομικών οφελών, αναμένεταισημαντική μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου, που συμβάλλει δραστικά στην επίτευξη του στόχου για μείωση των εκπομπών αερίων. Κάτι που αποτελεί δέσμευσηστο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων, στο οποίο συμμετέχειο Δήμος Θερμαϊκού και που αποτελεί την κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση για αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές των συμμετεχόντων τοπικών και περιφερειακών αρχών.

Το παλιού και του νέου τύπου φωτιστικό σώμα που τοποθετείται

Οι εργασίες, που στο σύνολό τους περιλαμβάνουν την τοποθέτηση 4.500 ολοκαίνουργιων φωτιστικών σωμάτων Led και 10.000 λαμπτήρων σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα,ξεκίνησαν από την Περαία και τη συμβολή των οδών Ανθέων και Ξενίου Διός, κατευθυνόμενες προς την είσοδο του οικισμού.Συνεχίζονται στην οδό Ανθέων, ενώ για αύριο έχει προγραμματιστεί η επέκτασή τους, πιλοτικά, στην περιοχή του παραλιακού μετώπου μέχρι και την Αγία Τριάδα.

Οι παρεμβάσεις υλοποιούνται με τη συμβολή της Αντιδημαρχίας Καθημερινότητας σε καθημερινή βάση, προκειμένου μέσα σε χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών να έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων σε ολόκληρο το Δήμο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Απο μεριάς Δήμου Θερμαϊκού, ποιοί υπάλληλοι της Τεχικής Υπηρεσίας με πτυχίο ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών επιβλέπουν την καλή εκτέλεση εργασιών, και στο τέλος θα υπογράψουν την παραλαβή του έργου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεδιάντροποι, μια χαρά φωτιστικά τα πετάτε, αντί να αντικαθίστανται μόνο οι λάμπες που καίγονται σταδιακά ή να μπουν νέα μόνο όπου χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.