Εξαιρετικό ενδιαφέρον σημείωσε η Ημερίδα με θέμα την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), που συνδιοργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Θερμαϊκού με το Σύλλογο «Γιατροί Εντός Συνόρων» της εκπομπής «Συμβουλές για την υγεία». Μια εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη της Ν. Μηχανιώνας.

Συντονιστές ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Λευτέρης Παπαδόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του και Δικηγόρος, κ. Αθανάσιος Παπαζαΐτης, με ρόλο ομιλητή και παρουσιαστή της τεχνικής της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης να αναλαμβάνει ο Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής, κ. Αντώνιος Πίτσης. Το «παρών», επίσης, έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου, κ. Γραμματάς Χάκης.


Στην Ημερίδα συμμετείχαν και επτά (7) γιατροί, διαφορετικών ειδικοτήτων,οι οποίοι πρόκειται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν, σε όσους δημότες επιθυμούν να εξετασθούν και για χρονικό διάστημα τριών μηνών. Διάστημα που δύναται να επεκταθεί, φθάνοντας μέχρι και τους έξι μήνες, αναλόγως με το ενδιαφέρον.

συγκεκριμένη δράση εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο στήριξης της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας των δημοτών, ενώ οι ιατροί που συμμετέχουν είναι οι:

  • κ. Βακιρλής Ευστράτιος, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος.
  • κ. Θεοδωράκης Ιωάννης, Χειρούργος Ουρολόγος-Ανδρολόγος.
  • κ. Ιωαννίδης Δημήτρης, Καθηγητής Δερματολογίας-Αφροδισιολόγος.
  • κ. Λυκομήτρος Βασίλης, Ορθοπεδικός.
  • κ. Μεζίλης Νίκος, Επεμβατικός Καρδιολόγος.
  • κ. Τριγωνάκης Κωνσταντίνος, Αγγειοχειρούργος-Αγγειολόγος και
  • κ. Τροχόπουλος Μάρκος, Χειρούργος Οφθαλμίατρος,

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής στις δωρεάν εξετάσεις, ο κόσμος μπορεί να απευθύνεται στη Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών «Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο», στο 21ο χλμ. Λ. Θεσσαλονίκης – Ν. Μηχανιώνας, Ν. Επιβάτες (στάση ΟΑΣΘ «Νέα Ελβετία»),και στα τηλέφωνα: 

  • 23920 75930
  • 23920 27168


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.