Σε μια συλλογική προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και διάδοσης της ιδέας του εθελοντισμού στο ευρύ κοινό, εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Περαίας.

Η διοργάνωση, που υλοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Δήμου Θερμαϊκού, ήταν μια πρωτοβουλία του Κέντρου Υγείας Ν. Μηχανιώνας και της Εθελοντικής Ομάδας Πρόληψης και Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΘΟΠΑΚ), για τη διεξαγωγή της οποίας συνεργάστηκαν ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων Β.Ε., ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και η Ιερά Μητρόπολη Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν έγκυρα και εμπεριστατωμένα για την εθελοντική προσφορά σε τομείς της υγείας και συγκεκριμένα, με ομιλίες επικεντρωμένες στα θέματα της δωρεάς ιστών και οργάνων, μυελού των οστών, καθώς και της εθελοντικής αιμοδοσίας.


Το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης και μέλη της Δημοτικής Αρχής, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ν. Μηχανιώνας, κ. Σάκης Συμεωνίδης, ο Πρόεδρος της ΕΘΟΠΑΚ, κ. Νέστωρ Κομήνιας, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Αστυνομίας, του Στρατού και του Λιμενικού.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δύναμη της προσφοράς, λαμβάνοντας πληροφορίες για ένα αριθμό επίκαιρων και σχετικών με την υγεία θεμάτα. Συγκεκριμένα, ο κ. Αντωνίου Φ., Νοσηλευτής και Κεντρικός Συντονιστής Μεταμοσχεύσεων ΕΟΜ ΒΕ, αναφέρθηκε στη Δωρεά ιστών και οργάνων, η κα. Παμπουχίδου Ν., Διευθύντρια Γ.Ι. ΚΥΝΜ και Εκπρόσωπος ΚΕΔΜΟΠ, στη Δωρεά Μυελού των Οστών, ενώ η κα. Νίκζα Π., Ιατρός Βιοπαθολόγος και Υπεύθυνη Μικροβιολογικού Εργαστηρίου στο ΚΥΝΜ, στην εθελοντική αιμοδοσία. Τέλος, ο κ. Κομήνιας Ν., Πρόεδρος ΕΘΟΠΑΚ, επικεντρώθηκε στη σπουδαιότητα της Δωρεάς οργάνων.


Δίνοντας υπόσχεση για στήριξη κάθε εθελοντικής πρωτοβουλίας, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, τόνισε: «Η Διοίκησή μας έχει τη χαρά να έχει πάντα πλάι της, συμμάχους στο έργο της, εθελοντές που έχουν επιδείξει επανειλημμένα και σε δύσκολες στιγμές, με χαρακτηριστικότερη τη χαραγμένη στη μνήμη όλων μας θεομηνία του Σεπτέμβρη του 2016, ότι ο χαρακτήρας και η στάση τους έχει εμποτιστεί από τα υψηλά ιδεώδη, τις αξίες και τα ιδανικά του εθελοντισμού… Εθελοντές που συμβάλλουν στην καλλιέργεια, ανάδειξη και προώθηση της ενεργούς συμμετοχής στα κοινά, αποτελώντας σύγχρονα πρότυπα ανθρώπων».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.