Με κύρια φιλοσοφία την ανάπτυξη σφαιρικής εικόνας σχετικά με τις φυσικές καταστροφές και τους δυνατούς τρόπους αυτοπροστασίας, αλλά και επιδιώκοντας την ανάπτυξη συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, των θεσμικών φορέων και των εθελοντικών ομάδων που ενεργοποιούνται στην περιοχή, συνεχίζεται η σχετική δράση ενημέρωσης σε σχολεία του Δήμου.
Μετά τις ενημερωτικές ομιλίες  στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο της Ν. Μηχανιώνας, στο Γυμνάσιο Ν. Επιβατών και στο Γυμνάσιο Περαίας, σειρά είχε η Επανομή, όπου την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 10.30΄ στο Δημοτικό θέατρο, πραγματοποιήθηκε, με τη συνεργασία του Γυμνασίου Επανομής, η 5η  κατά σειρά ενημερωτική ομιλία.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας & Πολ. Προστασίας, κ. Φεστερίδη και ομιλητή, τον πρώην Δ/ντή Πολ. Προστασίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και Μέλος Πολ. Προστασίας του Δήμου Θερμαϊκού, κ. Κοκολάκη, τονίστηκε η σοβαρότητα και οι κίνδυνοι των φυσικών φαινομένων και καταστροφών, όπως σεισμοί, πλημμύρες, κεραυνοί, χαλάζι κ.ά.
Παράλληλα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τις βασικές αρχές που διέπουν τα φαινόμενα αυτά και τις επιπτώσεις στην εκδήλωσή τους, τόσο της κλιματικής αλλαγής, όσο και των ανθρώπινων επεμβάσεων στο φυσικό περιβάλλον. Επίσης, πρακτικές οδηγίες δόθηκαν, για την αντιμετώπισή τους και τη λήψη απαραίτητων προστατευτικών μέτρων.

Στην παραπάνω εκδήλωση τιμήθηκαν οι εθελοντές Πολιτικής Προστασίας της Επανομής από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής προστασίας κ. Γ. Φεστερίδη και την Τοπική Σύμβουλο Επανομής κ. Φανή Δελή, τους οποίους ο κ. Φεστερίδης ευχαρίστησε δημόσια για την  πολύτιμη εθελοντική προσφορά τους.

Η συγκεκριμένη δράση, η οποία συνεχίζεται και σε άλλες σχολικές μονάδες, δεδομένης και της παραμονής του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου 2016 που έπληξε την περιοχή, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση, στην ανάπτυξη σφαιρικής εικόνας γύρω από τις φυσικές καταστροφές και στην εκπαίδευση της μαθητικής κοινότητας αναφορικά με τους τρόπους προφύλαξης. Προωθεί συγχρόνως τη συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ των αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των θεσμικών φορέων και των εθελοντικών ομάδων της περιοχής.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Ελληνική πρόταση ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ καταστροφών, υποψήφια για βραβείο νόμπελ' την υιοθέτησαν τα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και McGill: https://LaserShieldEarth.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς τι το άσπρο μούσι και το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φοράει ο φεστερίδης στην φωτό;
    Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω τουλάχιστον για το χιονάτο μούσι, από το ότι η αγάπη του για το χιόνι είναι τόσο μεγάλη, που θέλει να το θυμάται και το τιμά με αυτόν τον τρόπο...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεξικό: ΕΓΚΑΙΡΗ προσεισμική ειδοποίηση με γεώφωνα & ΣΕΙΡΗΝΕΣ από το 1991!!!
    https://www.tanea.gr/2017/09/20/world/oi-seirines-arxisan-na-ixoyn-ena-lepto-prin-apo-ton-seismo/ https://www.youtube.com/watch?v=sTblbuEe6ag
    ΑΠΟΤΡΟΠΗ του αναμενόμενου παγκόσμιου μπλακάουτ και της ανατίναξης των πυρηνικών εργοστασίων https://GlobalBlackoutPrevention.simplesite.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.