Με δελτίο τύπου η διοίκηση δίδει την εκδοχή της για την κατάργηση του γηπέδου beach volley στους Ν. Επιβάτες. Είναι αλήθεια πως είναι απώλεια για τον αθλητισμό και ειδικά στις παραθαλάσσιες καλοκαιρινές αθλητικές δραστηριότητες η αποξήλωση του γηπέδου και πλήθος ερωτήματα είχαν τεθεί από το 2015, όταν απομακρύνθηκαν οι κερκίδες και οι εγκαταστάσεις του γηπέδου.
Από τότε μεσολάβησαν αρκετά χρόνια και η απάντηση που έρχεται τώρα δεν αντιλαμβανόμαστε που απευθύνεται. Σε όσους άσκησαν κριτική για την απομάκρυνση των εγκαταστέσεων τότε ή μήπως στην επαναφορά του θέματος από κάποιον υποψήφιο δήμαρχο στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα της 19ης Μαΐου;

Ας δούμε το δελτίο τύπου και τα γεγονότα που οδήγησαν στην αποξήλωση του beach volley του Μπαξέ:

Η αλήθεια για την αποξήλωση του γηπέδου BeachVolley στους Νέους Επιβάτες.

Το γήπεδο BeachVolley στην παραλία των Ν. Επιβατών, το οποίο σχεδιάστηκε το 2004 ως προσωρινό, περιλαμβάνοντας αθλητικό λυόμενο εξοπλισμό, έλαβε άδεια περιορισμένης ισχύος και συγκεκριμένα, διάρκειας πέντε (5) ετών. Με την προϋπόθεση, μάλιστα, τήρησης των περιβαλλοντικών όρων και των πολεοδομικών διατάξεων, με ρητή εντολή την απαγόρευση ανέγερσης σταθερών και μόνιμων κατασκευών ή οποιαδήποτε επέμβασης που να επιφέρει αλλοιώσεις στο φυσικό χαρακτήρα του αιγιαλού.

Στην εφαρμογή, ωστόσο, ο χαρακτήρας του έργου τροποποιήθηκε με τις λυόμενες εγκαταστάσεις να καθίστανται μόνιμες, ενώ μετά και τη λήξη της άδειας με την παρέλευση των πέντε (5) ετών, το 2009, το γήπεδο στερείτο πλέον των προβλεπόμενων εγκρίσεων των αρμοδίων Αρχών.

Γεγονός που οδήγησε τελικά στην επιβολή προστίμου σε βάρος του Δήμου, μετά από Έκθεση Αυτοψίας που πραγματοποίησε η Κτηματική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης στις 22-06-2018 και η οποία περιήλθε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης με το Α.Π.: 47714/20-07-2018 έγγραφό της.

Έτσι, σύμφωνα με την Αρ. Απόφασης 04/2019 με Αρ. Πρωτ.: 2131.24/451/2019 της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, ο Δήμος υποχρεώθηκε σε «αποκατάσταση του εν λόγω χώρου στην πρότερα κατάστασή του εντός χρονικής προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίηση του πρωτοκόλλου κατεδάφισης που εκδίδει ο προϊστάμενος της αρμόδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας».

Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση Θερμαϊκού πράττοντας το αυτονόητο, προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες αποξήλωσης των εγκαταστάσεων. Ενέργειες που αποτελούσαν υποχρέωση και μονόδρομο.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.