Με πλήρη επίγνωση της ευθύνης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι στις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, διατηρώντας άλλωστε την πλησιέστερη στον πολίτη θέση εξουσίας, η Διοίκηση Θερμαϊκού υπήρξε πάντα συνεπής σε μια προσπάθεια στήριξής τους.

Ως εκ τούτου, η θετική ανταπόκριση σε αίτημα του Συλλόγου «Εστία Τριτέκνων» Νομού Θεσσαλονίκης για συνδιοργάνωση συνάντηση γνωριμίας, επικοινωνίας και ενημέρωσης των τρίτεκνων οικογενειών του τόπου υπήρξε δεδομένη, με το κάλεσμα να απευθύνει πρόσκληση για την Παρασκευή 12 Απριλίου και ώρα 17.30, στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη Ν. Μηχανιώνας. Σκοπός, να συζητηθούν και να καταγραφούν προβλήματα και να αναζητηθούν αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης.

Τρόποι οι οποίοι, μέλημα είναι, να προστεθούν στις ήδη υλοποιημένες ενέργειες για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων, που βρέθηκαν στο επίκεντρο δράσεων της κοινωνικής πολιτικής, προκειμένου μέσω ενεργειών να ανακουφισθεί ο κοπιαστικός καθημερινός αγώνας τους. Είτε οι ομάδες αυτές είναι άνεργοι, είτε άτομα με αναπηρίες, είτε οι πολύτεκνες ή τρίτεκνες οικογένειες.

Σε ό,τι δε αφορά την τελευταία ομάδα, της οποίας η συμβολή στην ανάσχεση της δημογραφικής συρρίκνωσης – ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ανησυχητικά εθνικά προβλήματα – είναι καθοριστική και αναμφισβήτητη, τα μέτρα ανακούφισης υπήρξαν σημαντικά και ενδεικτικά της συνολικής πορείας της Δημοτικής Αρχής.

· Κατά 50% μείωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, με εφαρμογή για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στους τρίτεκνους.

· Ευνοϊκότεροι όροι ένταξης για φιλοξενία στους Παιδικούς σταθμούς, λαμβάνοντας σειρά προτεραιότητας στην κατάταξη και εφαρμογή ελαφρύνσεων ή και απαλλαγής τροφείων, κατά περίπτωση.

· Στήριξη μέσω των δομών του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Συσσιτίου και Κοινωνικού Φαρμακείου.

· Δωρεάν φιλοξενία παιδιών στα ΚΔΑΠ, μέσω του προγράμματος Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. του ΕΣΠΑ, στο οποίο εντάχθηκε ο Δήμος.

· Μειωμένες κατά 33% συνδρομές στα προγράμματα του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου.

· Περισσότερες θέσεις παιδιών σε ΚΔΑΠ μετά την ίδρυση επτά (7) νέων.

Για εγγραφή στο Σύλλογο «Εστία Τριτέκνων» Ν. Θεσσαλονίκης, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να έχουν μαζί τους, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, καθώς και όσοι επιθυμούν να ανανεώσουν τις κάρτες τους.


Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά βρίσκετε ΕΔΩ




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.