Με βάση τα αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων, επιβεβαιώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η καταλληλότητα του θαλασσινού νερού των ακτών κολύμβησης του Δήμου Θερμαϊκού κατά την κολυμβητική περίοδο 2019, επιτρέποντας και φέτος σε δημότες και επισκέπτες να απολαμβάνουν ξέγνοιαστοι κι απροβλημάτιστοι τα καλοκαιρινά τους μπάνια.

Συγκεκριμένα, η κολύμβηση επιτρέπεται:
· Από την παραλία Περαίας ως την ακτή ΠΙΚΠΑ Αγίας Τριάδας.
· Στην παραλία Αγγελοχωρίου.
· Στην κοινοτική ακτή (πλαζ) Μηχανιώνας.
· Από την κοινοτική πλαζ της Επανομής και μέχρι τα όρια της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Ο έλεγχος της ποιότητας των νερών κολύμβησης προβλέπεται βάσει της σχετικής νομοθεσίας, μέσω συστηματικής παρακολούθησης και δειγματοληπτικών ελέγχων που αναλαμβάνει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Κ.Μ. από την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου.

Από την πλευρά του ο Δήμος Θερμαϊκού, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των λουόμενων, έχει ήδη προκηρύξει διαγωνισμό για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των χαρακτηρισμένων ως πολυσύχναστων παραλιών του, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την Τετάρτη 24 Απριλίου.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 16/2019 μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, προϋπολογισμού 154.000,00 ευρώ, οι υπηρεσίες αφορούν τις παραλίες:

· Περαία – Πλατεία μνήμης,
· Περαία – Κοχύλι,
· Νέοι Επιβάτες,
· Αγία Τριάδα – ΠΙΚΠΑ,
· Επανομή – Ποταμός,
· Επανομή – Πάλιουρα.

Περιλαμβάνουν δε, τη διάθεση έξι (6) ναυαγοσωστικών πύργων για την περίοδο από 1-6-2019 έως την 30-9-2019, τον απαραίτητο ναυαγοσωστικό εξοπλισμό για κάθε έναν εξ αυτών και την επάνδρωσή τους με ένα ναυαγοσώστη ανά πύργο και επιπλέον ένα στην παραλία Ποταμός – Επανομής για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, λόγω του αυξημένου αριθμού επισκεπτών της.

Επιπλέον προβλέπεται ένα ναυαγοσωστικό αυτοκίνητο για περιπολία των ακτών, ένα μηχανοκίνητο ταχύπλοο σκάφος για παροχή άμεσης βοήθειας, η οριοθέτηση του χώρου λουόμενων σε θαλάσσια περιοχή 400 μ. σε όλες τις προαναφερόμενες παραλίες και τέλος, η διάθεση ναυαγοσωστικού εξοπλισμού και ιατροφαρμακευτικού υλικού στην παραλία Τουρμπαλί στη Ν.Μηχανιώνα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.