Πέντε νέα εξειδικευμένα οχήματα 4Χ4 παραδίδονται στους δήμους - μέλη του Δικτύου για την Υποστήριξη της Λειτουργίας και την Εκπαίδευση των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίαςσε Θέματα Φυσικών Καταστροφών (ΔΥΟΠΠ) στo πλαίσιo του προγράμματος eOUTLAND, που αφορά στην προστασία της βιοποικιλότητας σε προστατευμένες περιοχές NATURA από φυσικές καταστροφές μέσα από την πιστοποιημένη εκπαίδευση και στήριξη των εθελοντών πολιτικής προστασίας.

Σε μια τελετή παράδοσης – παραλαβής που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 στις 11:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Θέρμης, οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Πυλαίας –Χορτιάτη, Νεάπολης – Συκεών και Κομοτηνής, θα παραλάβουν πέντε νέα σύγχρονα και ειδικά εξοπλισμένα οχήματα 4Χ4 στο πλαίσιο της στήριξής τους στο έργο της Πολιτικής Προστασίας. Τα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στα μέλη του δικτύου παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντ. Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, εκπροσώπων της Διαχειριστικής Αρχής, Δημάρχων και εκπροσώπων των Δήμων – μελών της ΔΥΟΠΠ, εκπροσώπων του ΕΚΕΤΑ και Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας.

Η δράση που αποσκοπεί στην αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τοΠρόγραμμα “eOUTLAND” (Protecting biodiversity at NATURA 2000 sites and other protected areas from natural hazards through a certified framework for cross-border education, training and support of civil protection volunteers based on innovation and new technologies), με την υποστήριξη του ΠρογράμματοςΣυνεργασίας “INTERREG V-A Greece Bulgaria” 2014 – 2020 (ref. Number 1672). Οι συμμετέχοντες και Εταίροι του Προγράμματος “eOUTLAND” είναι: (LB) το Δίκτυο για την Υποστήριξη της λειτουργίας και την εκπαίδευση των εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας – ΔΥΟΠΠ, (PB2) το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης / Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΚΕΤΑ – ΙΠΤΗΛ), (PB3) ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Δήμων “Maritza”, (PB4) το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών / Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών και (PB5) ο Δήμος του Zlatograd.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.