Πριν ένα χρόνο στο Βόλο ξεκίνησε ένα νέο “πρωταπριλιάτικο έθιμο” εις βάρος της ζωής και της πόλης από την ΑΓΕΤ-Lafarge. Όπως πέρσι την 1η Απριλίου, έτσι και φέτος η εταιρεία αγνοώντας επιδεικτικά την απαίτηση 10.000 πολιτών που παρευρέθηκαν στις 16 Μαρτίου στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο που είχε αίτημα να σταματήσει η καύση των σκουπιδιών από το εργοστάσιο την ΑΓΕΤ, έτσι και φέτος έφερε φορτηγό πλοίο από την Ιταλία, φορτωμένο με τόνους σκουπιδιών αμφιβόλου ποιότητας.

Στους δεκάδες πολίτες που παρευρέθηκαν για να εμποδίσουν την παραλαβή του φορτίου στελέχη της εταιρείας φέρθηκαν βίαια και τους προπηλάκισαν. Στην προσπάθεια των πολιτών να σταματήσουν το περιβαλλοντικό έγκλημα, ήταν παρόντες και στελέχη της Ανυπότακτης Θεσσαλίας, όπως έχουν μάθει τόσο καιρό να είναι μέλη και γέννημα των κινημάτων και να παλεύουν πλάι στους πολίτες ως ενεργά κομμάτια της κοινωνίας.

Το θράσος των στελεχών της ΑΓΕΤ απορρέει από την στήριξη, κρυφή ή φανερή που περνούν από τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (άδεια για καύση σκουπιδιών- Φάμελος) από την περιφέρεια Θεσσαλίας στην οποία ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη, κάνουν “τα στραβά μάτια’’ όταν οι μετρητές ρύπων στο εργοστάσιο σταματούν να λειτουργούν, ενώ ταυτόχρονα λένε ψέματα στους πολίτες ότι είναι μαζί τους.

Τέλος, μεγάλη ευθύνη έχει και η τωρινή δημοτική αρχή του Βόλου (Αχιλλέας Μπέος), η οποία όχι μόνο δέχεται το εργοστάσιο να καίει σκουπίδια, αλλά θέλει και η ίδια να το προμηθεύει με αυτά.

Σαν Ανυπότακτη Θεσσαλία, θεωρούμε ότι η μόνη λύση για ένα βιώσιμο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ένα πρόγραμμα με τη συνεργασία Δήμου και περιφέρειάς που προβλέπει κομποστοποίηση και τη διαλογή στην πηγή, ούτως ώστε η ήδη επιβαρυμένη περιοχή της Θεσσαλίας λόγω της υπεραλίευσης, των φυτοφαρμάκων και των εργοστασίων στη ΒΙΠΕ του Βόλου και γενικότερα των αλόγιστων περιβαλλοντικών παρεμβάσεων προς όφελος του κέρδους και όχι της ποιότητας ζωής των πολιτών, να γίνει ξανά τόπος καθαρός γεμάτος ζωντάνια και να εκμεταλλευτεί τον φυσικό πλούτο εξυπηρετώντας τις κοινωνικές ανάγκες και παράγοντας καθαρά, νόστιμα, άριστης ποιότητας και υγιεινά προϊόντα.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να υλοποιηθούν με μπροστάρηδες τους πολίτες και τον κόσμο της εργασίας και με μια περιφερειακή αρχή, η οποία φέρνει στο προσκήνιο το όφελος των πολιτών και όχι το κέρδος των πολυεθνικών και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων.

Ανυπότακτη ΘΕΣΣΑΛΙΑ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.