Για πρώτη φορά συμμετοχή του Δήμου Θερμαϊκού στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER.

Ενημερωτική συνάντηση στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης δράσεων ιδιωτικού χαρακτήρα την Πέμπτη 18 Απριλίου.


Η ΑΝΕΘ αποτελεί την Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) για την υλοποίηση του Τοπικού Προγράμματος CLLD / LEADER, με ωφελούμενη την περιοχή δήμων του Ν. Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ και ο Δήμος Θερμαϊκού.

Με βάση το θεσμικό πλαίσιο του Προγράμματος και παράλληλα με τη δημοσίευση της 1ης πρόσκλησης δράσεων ιδιωτικού χαρακτήρα, διοργανώνεται εκδήλωση ευρείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του τοπικού πληθυσμού και των φορέων της περιοχής παρέμβασης την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, στις 18.00, στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής, (οδός Αγ. Δημητρίου, όπισθεν Δημοτικού Καταστήματος Επανομής).

Σκοπός η αναλυτική ενημέρωση για τους στόχους και το περιεχόμενο του τοπικού προγράμματος, η παρουσίαση της διαδικασίας υποβολής, αξιολόγησης, ένταξης και παρακολούθησης υλοποίησης των αιτήσεων στήριξης, αλλά και η υποβολή προτάσεων από τους εν δυνάμει δικαιούχους των περιοχών Επανομής, Μεσημερίου, Αγγελοχωρίου, Ν. Κερασιάς και Ν. Μηχανιώνας.

Οι προβλεπόμενες δράσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, στη μεταφορά γνώσης στο γεωργικό-δασικό τομέα και ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ανάπτυξη και βελτίωση της επιχειρηματικότητας σε μεταποίηση, τουρισμό, βιοτεχνία, χειροτεχνία, παροχή υπηρεσιών και οικοτεχνία, τις επενδύσεις σε δασοκομικές τεχνολογίες και την επεξεργασία-εμπορία δασικών προϊόντων.

Στο εν λόγω πρόγραμμα η Διοίκηση του Δήμου συμμετέχει ήδη, έχοντας υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης για την ανάπλαση του κέντρου του Μεσημερίου. Έργο, προϋπολογισμού 491.000,00 ευρώ, με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση ενός από τους κυριότερους κοινόχρηστους χώρους του οικισμού, την επανάκτηση και την ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητάς του. Ανάλογα δε έργα προγραμματίζονται και για τις υπόλοιπες, ενταγμένες για πρώτη φορά στο Πρόγραμμα, περιοχές του Δήμου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.