Με μια Γαλλική, μια Ιταλική και μια Ισπανική ταινία ξεκινά το φετινό πρόγραμμά του ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος Θερμαΐς.
Προβολές θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 9 μμ με ελεύθερη είσοδο.
Το φετινό πρόγραμμα ξεκινά την 1η Ιουλίου και με μια διακοπή στις πρώτες 25 μέρες του Αυγούστου θα κρατήσει μέχρι την 4η Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας:




Δευτερα 1 Ιουλίου 2019 - Η επίδραση του νερού / L’effet aquatique

Γαλλία | 2016 | Κωμωδία | 96' Σκην: Solveig Anspach, Jean-Luc Gaget
O σαραντάρης Samir, χειριστής γερανού, ερωτεύεται τρελά την Agathe που είναι δασκάλα κολύμβησης. Για να την προσεγγίσει, αποφασίζει να ξεκινήσει μαθήματα μαζί της, παρόλο που είναι δεινός κολυμβητής. Όταν η Agathe φεύγει για την Ισλανδία με αφορμή το 10ο Διεθνές Συνέδριο Δασκάλων Κολύμβησης, ο Samir αποφασίζει να την ακολουθήσει.

Σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο


Τριτη 2 Ιουλίου 2019 - Τέλειοι Ξένοι / Perfetti sconosciuti
Ιταλία | 2016 | 97’ | Δραματική, Κωμωδία|Σκηνοθ: Paolo Genovese

Επτά φίλοι, αποτελούμενοι από τρία ζευγάρια κι έναν διαζευμένο που μόλις έχει ξανακάνει σχέση, με μακρύ παρελθόν μεταξύ τους, βρίσκονται μαζεμένοι και τρώνε στο καθιερωμένο δείπνο, όταν ξαφνικά πέφτει η ιδέα για ένα παράξενο, όσο κι επικίνδυνο παιχνίδι: τοποθετούν τα smartphone τους στο τραπέζι και όταν κάποιος τους θα υποστηρίξει πως «δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε», τότε θα αρχίσουν να μοιράζονται τα μηνύματα και τις κλήσεις που λαμβάνουν από εκείνη την στιγμή κι έπειτα, σε ανοικτή ακρόαση.. σαν ένα είδος ηλεκτρονικής ρωσικής ρουλέτας! Αλλά καθώς στην πορεία, σιγά-σιγά αρχίζει να διαφαίνεται πως κανείς τους δεν είναι απόλυτα «αθώος», η χαρούμενη παρέα φίλων αναπόφευκτα θα βρεθεί απρόσμενα σε μια εφιαλτικά καταιγιστική ροή ειδήσεων, όπου το ένα μυστήριο θα αρχίσει να αποκαλύπτεται μετά το άλλο!

Σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο



Τεταρτη 3 Ιουλίου 2019 - Οι ρομαντικοί εξόριστοι / Los exiliados románticos Ισπανία | 2015 | 70΄ |
Σκηνοθεσία: Jonás Trueba

Τρεις φίλοι ξεκινούν ένα ταξίδι χωρίς προφανή αιτία. Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν ότι προσπαθούν να κάψουν τα τελευταία πλοία της νιότης, άλλοι θα μιλήσουν για την παρακμή του αρσενικού είδους. Η ταινία Οι ρομαντικοί εξόριστοι μιλά τόσο γι’ αυτό όσο και για άλλα θέματα, εξίσου υπερβατικά, στη διάρκεια μιας διαδρομής μακριάς και σύντομης μαζί, στην οποία οι πρωταγωνιστές συναντούν έρωτες ειδυλλιακούς και συνάμα εφήμερους, με μοναδική αποστολή να εκπλήξουν τον εαυτό τους και να συνεχίσουν να νιώθουν ζωντανοί.

Σε συνεργασία με το Instituto Cervantes de Atenas



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.