Αυτή την Παρασκευή, ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμού Ηρακλείου (Ο.Σ.Η.) σας προσκαλεί σε μία παρουσίαση με θέμα την καινοτόμο τεχνολογία του Blockchain η οποία τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ραγδαία επέκταση και χρησιμοποιείται σε όλο και περισσότερες δραστηριότητες, οικονομικές και μη. Από ακτιβιστές μέχρι κράτη, από τη μαύρη αγορά μέχρι τις τράπεζες, από μικρές κοινότητες μέχρι πολυεθνικές εταιρίες, όλο και περισσότεροι φαίνεται να αντιλαμβάνονται τις ριζοσπαστικές δυνατότητες που προσφέρει και τις επιπτώσεις που αυτές (θα) έχουν στον τρόπο οργάνωσής μας ως κοινωνία.
 
O κύριος πρεσβευτής της τεχνολογίας αυτής είναι το Bitcoin, το πρώτο κρυπτο-νόμισμα στον κόσμο, το οποίο σήμερα έχει αναγνωριστεί επίσημα ως κανονικό χρήμα και χρησιμοποιείται τόσο στο ηλεκτρονικό εμπόριο όσο και στις καθημερινές μας αγορές.
 
- Πως όμως σχετίζονται όλα αυτά με τα ελευθεριακά μας προτάγματα;
- Μήπως πρόκειται απλά για μία ακόμη οικονομική φούσκα;
- Υπάρχει κάτι άλλο πέρα από το Bitcoin;
 
Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2019, στις 8 μ.μ.
 
Θα παρουσιάσουμε με απλό και κατανοητό σε όλους τρόπο την τεχνολογία αυτή, προσπαθώντας να αναδείξουμε τις βασικές της πτυχές, τις δυνατότητες αλλά και τις παγίδες που κρύβει.
 
Αντίστοιχα, θα συζητήσουμε πως αυτή μπορεί να αποκτήσει ανατρεπτικό χαρακτήρα και αντισυστημικό πρόσημο, δίνοντας το πλεονέκτημα σε κινήματα και ομάδες που θέλουν να δράσουν εκτός των θεσμικών πλαισίων αναφοράς. Το παράδειγμα του παγκόσμιου οκοσυστήματος της FairCoop που ενσωματώνει το κρυπτονόμισμα FairCoin προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να οικοδομήσει μία τέτοια εναλλακτική.
 
Στην εκδήλωση αυτή θα συνομιλήσουμε ζωντανά με τον Enric Duran, γνωστό και ως "Ρομπέν των τραπεζών", που ζει ως φυγάς τα τελευταία 7 χρόνια. Είναι από τους ιδρυτές του Καταλανικού Ολοκληρωμένου Συνεταιρισμού (C.I.C.) και της FairCoop, οπότε θα μας μεταφέρει με τον πιο άμεσο τρόπο όλες τις νέες εξελίξεις σχετικά με αυτά αλλά και την προσωπική του κατάσταση και επιδιώξεις.
 
Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα δράσεων https://heraklion.cooperativas.gr/el/content/grass-root-solidarity-economy

 
Κοινοποιήστε το https://www.facebook.com/events/374669356484037/



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.