Με ένα τριήμερο πρόγραμμα γεμάτο μουσικοχορευτικά δρώμενα, έτοιμα να παρασύρουν τον κόσμο σε ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, πραγματοποιείται για ακόμα μία χρονιά η γιορτή – θεσμός «Μηχανιώτικα 2019», υπό τη συνοδεία, ως είθισται, της πλέον αναγνωρίσιμης Γιορτής της Σαρδέλας.

Μια διπλή γιορτή, δημοφιλής και ιδιαίτερα αγαπητή, που αναβίωσε η σημερινή Διοίκηση Θερμαϊκού το 2015, μετά από τετραετή διακοπή που είχε προηγηθεί και η οποία διοργανώνεται από τη Δημοτική Αρχή, το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. και τη Δημοτική Κοινότητας Ν. Μηχανιώνας.

Ανοικτή πρόσκληση απευθύνεται και φέτος σε δημότες και επισκέπτες να έρθουν και να απολαύσουν τις εκδηλώσεις, που λαμβάνουν χώρα στο λιμάνι της Ν. Μηχανιώνας, ο πολυδιάστατος χαρακτήρας των οποίων υπόσχεται αφενός αυθεντικές στιγμές διασκέδασης, ξεγνοιασιάς και ψυχαγωγίας, ενώ συνεπάγεται αφετέρου την απόδοση φόρου τιμής στις ρίζες του τόπου τούτου, τις τόσο άρρηκτα συνδεδεμένες με τη θάλασσα και την αλιεία.

Η αυλαία ανοίγει την Παρασκευή 26/07, στις 21:30, με μια μουσική παράσταση υπό τη συνοδεία του μουσικού συγκροτήματος «Λούστροι», με τίτλο «ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ», όπου οι ρεμπέτικες, οι παραδοσιακές, οι έντεχνες και οι μικρασιάτικες μελωδίες έχουν την τιμητική τους.

Το Σάββατο 27/07, στις 21:00, η ξακουστή σε όλους «ΓΙΟΡΤΗ ΣΑΡΔΕΛΑΣ» με ένα μουσικό πρόγραμμα λαϊκών, παραδοσιακών και ρεμπέτικων ακουσμάτων από τους Σ. Ρουμελιώτη, Κ. Βουτυρά και Ν. Χατζαρίδου υπόσχεται μια βραδιά ξεφαντώματος, με ψητές σαρδέλες, πλούσια τοπικά εδέσματα, οινοπνευματώδη ποτά και κεράσματα να προσφέρονται στον κόσμο.

Τα «Μηχανιώτικα 2019 – Γιορτή Σαρδέλας» ολοκληρώνονται την Κυριακή 28/07, στις 21:30, με την εκδήλωση «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΝΟΤΕΣ», κατά τη διάρκεια της οποίας η Φιλαρμονική μπάντα, η χορωδία του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., καθώς και δύο (2) τοπικά νεανικά μουσικά σχήματα, ενώνουν τις δυνάμεις τους προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία χαράς και διασκέδασης.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.