Ο Αλέξανδρος σήμερα θα ήταν 26 χρονών.
Για την εν ψυχρώ δολοφονία του, στα 15 του χρόνια, το Δικαστήριο αναγνώρισε στον Κορκονέα ελαφρυντικό «προτέρου συννόμου βίου», με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 13 ετών, με την οποία αποφυλακίζεται, και αθώωσε τον Σαραλιώτη «λόγω αμφιβολιών ως προς το διπλό δόλο».
Το χέρι του Κορκονέα όπλισε η ατιμωρησία που τα Δικαστήρια επιφύλαξαν στους επίορκους αστυνομικούς, που σκότωσαν πολίτες- και παιδιά- ξανά και ξανά τις τελευταίες δεκαετίες.
Η σημερινή απόφαση οπλίζει το χέρι του κάθε επόμενου Κορκονέα.
Η μεθόδευσή της ήταν προκλητική. Εμείς την καταγγείλαμε ήδη στις 19 Ιουνίου, όταν, με πρόσχημα την ασθένεια του συνηγόρου του Κορκονέα, ανέβαλαν την έκδοση αποφάσεως για τον Ιούλιο, μεταβάλλοντας και τη σύνθεση του Δικαστηρίου.
Στην υπόθεση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενεργοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή οι μηχανισμοί της συγκάλυψης του εγκλήματος και της υπόθαλψης των υπαιτίων, με συμμετοχή κρατικών υπαλλήλων και λειτουργών: αλλοίωση προανακριτικών στοιχείων, φυτευτοί «μάρτυρες», μοντάζ και οργανωμένη προσβολή της μνήμης του παιδιού ήταν μερικές από τις μεθόδους που επιστράτευσαν.
Ό,τι δεν κατάφεραν το 2008, το 2009, το 2010, το πέτυχαν το 2019. Υπολογίζοντας ότι τα γεγονότα θα ξεχαστούν, οι αντιδρώντες θα κουραστούν, η οικογένεια του Αλέξανδρου θα εξουθενωθεί και, μια τέτοια απόφαση στην καρδιά του καλοκαιριού, θα παρέλθει.
Αυτό υπολογίζουν.


Εγώ θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για να μην υπάρξει επόμενος Αλέξανδρος. Και για να δικαιωθεί η μνήμη του 15χρονου παιδιού, που του αφαίρεσαν τη ζωή με τρόπο αδίστακτο.
Με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο θα υποβάλουμε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αίτηση για την αναίρεση της απόφασης. Θα είμαστε στο πλευρό της οικογένειας του Αλέξανδρου, της μητέρας και της αδελφής του, όπως είμαστε εδώ και 9,5 χρόνια, πιστεύοντας βαθιά ότι το δίκαιο, στο τέλος, θα νικήσει. Και κάνοντας ό,τι περνάει απ´το χέρι μας για να νικήσει.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.