Πενήντα νεκρά πεύκα υλοτομούνται σήμερα


Από το αλσύλλιο του Ν. Ρυσίου ξεκίνησαν οι εργασίες αντιμετώπισης του φλοιοφάγου εντόμου νωρίς σήμερα το πρωί. Περίπου πενήντα ξερά πεύκα, που έχουν προσβληθεί και είναι ήδη νεκρά,υλοτομούνται εκεί στην προσπάθεια αντιμετώπισης και περιορισμού του φαινομένου.

Οι εργασίες στο συγκεκριμένο σημείο θα διαρκέσουν τρεις μέρες, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο, ο οποίος βρίσκεται εκεί από το πρωί, ενώ τις επόμενες μέρες, τα συνεργεία θα παρέμβουν σε όλα τα περιαστικά αλσύλλια και πάρκα του δήμου. Η ξυλεία που θα προκύψει θα διατεθεί για ατομικές ανάγκες απόρων δημοτών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο ενώ τα υπολείμματακαι τα κλαδιά θα θρυμματιστούν και θα χρησιμοποιηθούν για κομποστοποίηση.

Οι παρεμβάσεις του Δήμου Θέρμης γίνονται κάτω από την εποπτεία του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης και υποό την επίβλεψη της δ/νση Περιβάλλοντος & Πρασίνου και περιλαμβάνουν την υλοτόμηση διακοσίων πενήντα προσβεβλημένων πεύκων στο πλαίσιο σύμβασης ύψους 25.000 περίπου ευρώ που θα δοθούν από τα ταμεία του δήμου.

Εκτός από το αλσύλλιο του Ν. Ρυσίου παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Τούμπα της Θέρμης καιτον Αγ. Τρύφωνα στη Θέρμη, το κεντρικό πάρκο και το άλσος στη Ν. Ραιδεστό, το πάρκο και το άλσος στον Αγ. Αντώνιο, την περιοχή “Χρώμα” στην Αγ. Παρασκευή, στη περιοχή των νεκροταφείων και το αλσύλλιο προς τον Αγ. Αντώνιο, το σχολείο και το πάρκο στους Ταγαράδες, στην περιοχή Πλατάνια του Τριλόφου, τα δύο αλσύλλια στην Καρδία και το άλσος του Προφήτη Ηλία στο Κ. Σχολάρι.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.