Τεράστιες είναι οι ευθύνες που αναλογούν όχι μόνο στην διοίκηση της TV 100-ΔΕΠΘΕ για τις παράνομες αυξήσεις που έπαιρναν οι περίπου πενήντα δημοσιογράφοι αλλά και σε όσους γνώριζαν και δεν μιλούσαν προκειμένου να μη χαλάσουν το προεκλογικό κλίμα, τόσο των δημοτικών όσο και των εθνικών εκλογών.

Η υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο και γκριζάρει την εικόνα της διοίκησης Μπουτάρη αναμένεται να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, με μηνύσεις και αγωγές εναντίον συγκεκριμένων προσώπων ενώ ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με την ανάληψη των καθηκόντων του αναμένεται να ζητήσει τη διενέργεια ΕΔΕ κάτι που δήλωσε στο περιβάλλον των συνεργατών του. Ήδη ορισμένα από τα νέα διευθυντικά στελέχη που θα τοποθετηθούν στη ΔΕΠΘΕ έχουν λάβει ξεκάθαρη εντολή να εστιάσουν στη συγκεκριμένη υπόθεση διερευνώντας όλες τις λεπτομέρειες.
Δημοσιογράφοι αλλά και τεχνικοί καλούνται τώρα να επιστρέψουν άμεσα στο γενικό λογιστήριο του κράτους έως και 6000 ευρώ για παράνομες ωριμάνσεις (2015 -2016) και επιδόματα που τους δόθηκαν λόγο άγνοιας των νόμων από την Οικονομική διεύθυνση και στην Διεύθυνση προσωπικού της εταιρείας.
Η αποκάλυψη έγινε το 2018, μετά από αιφνίδιο έλεγχο που διενεργήθηκε από οικονομικούς επιθεωρητές του γενικού λογιστηρίου του κράτους. Ωστόσο για περισσότερο από έξι μήνες στη διοίκηση επικρατούσε μια βουβαμάρα που όμως τη βοηθούσε ευχάριστα ώστε να σκάσει το ζήτημα ως καυτή πατάτα στον επόμενο δήμαρχο.
Δυστυχώς ανάμεσα σε όσους ήξεραν και δεν μιλούσαν, βρίσκονται συνδικαλιστές και εργασιακοί εκπρόσωποι που εφάρμοζαν πιστά τις επιταγές της απερχόμενης διοίκησης και δεν είπαν κουβέντα, ενώ γνώριζαν από τέλη Δεκεμβρίου του 2018, λεπτομέρειες για την συγκεκριμένη παρανομία στη μισθοδοσία των δημοσιογράφων και των τεχνικών.
Η μεγαλύτερη πρόκληση όμως και έκπληξη συνίσταται στην απάντηση του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΠΘΕ Φίλου Στάγκου που όταν του ζητήθηκε σε εργασιακή συνέλευση ο λόγος, που δεν ενημέρωσε από τον Ιανουάριο τους συναδέλφους του, δημοσιογράφους απάντησε: «Γιατί έτσι λειτουργεί η διοίκηση».
Η βουβαμάρα ωστόσο εξακολουθεί ακόμη και στις μέρες μας να υπάρχει με χαρακτηριστικές περιπτώσεις άλλων δημοσιογράφων που εργάζονται παράλληλα σε site, που εξακολουθούν να αποσιωπούν το σκάνδαλο παρότι τους αφορά.
Η επιλογή τους αυτή επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι στην ΤV 100 έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια η λογική της μουγκαμάρας με την αιτιολογία από μέρους ορισμένων ότι τα όσα βγαίνουν προς τα έξω θίγουν το σταθμό των δημοτών της Θεσσαλονίκης ενώ οι ίδιοι διατείνονται πως έτσι δεν υπερασπίζονται την εταιρεία, αποκαλύπτοντας δηλαδή κάθε αυθαιρεσία που πέφτει στην αντίληψη τους.
Στην πραγματικότητα όμως τα πρόσωπα αυτά υιοθέτησαν απαρέγκλιτα τη συγκεκριμένη γραμμή επειδή ανήκουν στο στενό πυρήνα της απερχόμενη διοίκησης και αποφεύγουν να «σπάσουν» αυγά αφού επί οκτώ χρόνια ευνοήθηκαν πέραν του δεόντως σε σχέση με την εργασιακή τους εμπειρία στην δημοσιογραφία, όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα από τις επίσημες καταστάσεις μισθοδοσίας στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Οι δημοσιογράφοι της TV 100 φίλοι και μη της απερχόμενη διοίκησης θα δουν τους μισθούς τους από τον επόμενο μήνα να μειώνομαι κατά 300 ευρώ ίσως και περισσότερο, έως ότου επιστραφούν τα χρήματα που έπαιρναν παράνομα, χωρίς βέβαια οι ίδιοι να γνωρίζουν το παραμικρό.
Μπροστά λοιπόν στο σκηνικό που παραπέμπει σε «μπάχαλο» και όπως αυτό διαμορφώνεται εν μέσω καλοκαιριού και αδειών, αποδεικνύεται τελικά πολύ σοφή η απόφαση του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα να μη δει κανέναν από τους εργασιακούς εκπροσώπους της ΔΕΠΘΕ πριν την ανάληψη των καθηκόντων του όπως και καμία επιτροπή εθελοντών από πρόθυμους δημοσιογράφους, κάτι που το πέτυχαν όταν ανέλαβε ο Μπουτάρης τη δημαρχία από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα, πως ο Ζέρβας γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις και ότι επιθυμεί να ασκήσει έλεγχο με βάση την έρευνα και κυρίως του τρόπου που ορισμένα πρόσωπα διαμόρφωναν έως τώρα τις καταστάσεις στην ΔΕΠΘΕ και την εν γένη εικόνα του τηλεοπτικού σταθμού.
Το ρεπορτάζ για τις παράνομες αυξήσεις των δημοσιογράφων στην ΤV 100 έφερε στο φως της δημοσιότητας η δημοσιογράφος Κατερίνα Καραμπατάκη στην εφημερίδα Μακεδονία.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.