Διεξήχθη η σημερινή ψηφοφορία για την ανάδειξη Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δημοτικό Συμβούλιου του Θερμαϊκού. 
Χωρίς όμως να καταλήξει σε εκλογή του Συμπαραστάτη. 

Δώδεκα τελικά ήταν οι υποψήφιοι που διεκδίκησαν την ψήφο των παριστάμενων δημοτικών συμβούλων. Οι εξής:

1. Κατσιάδας Αθανάσιος του Λεωνίδα
2. Οικονομίδου Μαρία του Αθανασίου
3. Δολιανίτου Θεοδώρα του Γεωργίου
4. Φιδέλη Παυλίνα – Μαρία του Σταύρου
5. Τζίρου Ελπίδα του Θωμά
6. Παπαδάκου Μελισσάνθη του Δημητρίου
7. Αλεξιάδου Μαρία του Κωνσταντίνου
8. Εγγλέζος Εμμανουήλ του Ευαγγέλου
9. Τσιαουσίδης Δημήτριος του Χαραλάμπους
10. Τζίνας Θεόδωρος του Αθανασίου
11. Πατσιαλή Πλουμία του Χρήστου
12. Καριώτη Ευφροσύνη του Πολυχρόνη

Πριν την διεξαγωγή της ψηφοφορίας κλήθηκαν οι υποψήφιοι (όσοι παραβρέθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ) και είπαν δυο λόγια για την υποψηφιότητά τους και τους λόγους που τους ώθησαν να διεκδικήσουν τη θέση του Συμπαραστάτη.
Εντύπωση προκάλεσε πως σε καμία από τις ολιγόλεπτες πραγματικά τοποθετήσεις δεν ακούσαμε να επικεντρώνεται κανείς στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο Συμπαραστάτης στο πλευρό κυρίως των δημοτών ή των επιχειρήσεων αξιολογώντας και στηρίζοντας ενυπόγραφες καταγγελίες για κακοδιοίκηση των Υπηρεσιών του Δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του. Οι περισσότεροι, που υπερθεμάτισαν του θεσμού, περιορίστηκαν να τονίσουν κυρίως την άσκηση διαμεσολάβησης, δίνοντάς μας την εντύπωση διατήρησης ίσων αποστάσεων δήμου και δημότη ή και πλησιέστερα στον δήμο (ίσως επειδή η εκλογή εξαρτάται από την ψήφο των δημοτικών συμβούλων και κυρίως αυτών της διοίκησης;).

Η ψηφοφορία ανέδειξε στις τρεις πρώτες θέσεις

την Καριώτη Ευφροσύνη, δικηγόρο, με 9 ψήφους
τον Τζίνα Θεόδωρο, βιολόγο, με 9 ψήφους και
τον Τσιαουσίδη Δημήτρη, απόστρατο αξιωματικό με 7 ψήφους

Η διαδικασία, εφόσον κανείς των υποψηφίων δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία των 3/5 των παρισταμένων δημοτικών συμβούλων, θα επαναληφθεί με νέα ψηφοφορία, στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε περίπου δύο εβδομάδες.

Αν και πιθανολογείται πως είναι δύσκολη η επικράτηση κάποιου με δεδομένη την σχεδόν τριχοτόμηση των ψήφων, ανοιχτή για ορισμένους παραμένει η περίπτωση της απόσυρσης κάποιων υποψηφίων που εξ αντικειμένου θα ενισχύσει μιας υποψηφιότητας.

Να τονίσουμε πως ο θεσμός του Συμπαραστάτη μπορεί να συμβάλλει στην διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών από τις αυθαιρεσίες ή αβελτηρίες προσώπων ή υπηρεσιών του δήμου.
Για να σταματήσει η έκφραση “τα παράπονα, στον Δήμαρχο”. Αφού ο εκάστοτε “Δήμαρχος”, όντως οφείλει να λογοδοτεί στους πολίτες, αλλά δεν θα πρέπει να καλείται ο ίδιος να χειρίζεται και τα “παράπονα” που διατυπώνουν εναντίον της διοίκησής του( με την ιδιότητα του ελέγχοντος και του ελεγχόμενου).
Έτσι προσδοκούμε εκλογή του Συμπαραστάτη ώστε να πάνε "τα παράπονα στον Συμπαραστάτη".


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.