Επιχειρείται η κατάργηση οποιασδήποτε διαφορετικής άποψης για τον τρόπο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του ιού και το σταμάτημα όποιας κριτικής στα μέτρα που δημιουργούν φόβο στην κοινωνία;;


Μάλλον ήταν αναμενόμενο.
Ευτυχώς δεν έχουμε την δημοκρατία της Τουρκίας που συλλαμβάνει και στέλνει στις φυλακές όσους αντιδρούν και όσους "προκαλούν αναταραχή" με δημοσιεύσεις τους. Είπαμε νέες μέρες, νέα ήθη εδώ....  εκεί συνεχίζονται τα ίδια και τώρα.
Ο κορονοϊός εκτός από τον θάνατο και τον τρόμο τροποποιεί 
και  πτυχές της δημοκρατίας μας..... Προσωρινά άραγε;;;

Με παρέμβασή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει κάθε δημοσιοποίηση προσωπικών και ατεκμηρίωτων επιστημονικά απόψεων (φωτογραφίζοντας τον ιατρό – καρδιολόγο κ. Φαίδωνα Βόβολη - η επίμαχη άποψή του ΕΔΩ) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δημιουργούν ανασφάλεια στο ευρύ κοινό. Και προαναγγέλλει πειθαρχικές διώξεις εναντίον του.

Σε ανακοίνωσή του που δημοσιοποιεί στο ιστολόγιό του θεωρεί πως η προαναφερθείσα δημοσίευση επιχειρεί να διαστρεβλώσει την επιστημονική αλήθεια και να υπονομεύσει το έργο της Πολιτείας και της Ειδικής Επιτροπής των Λοιμοξιωλόγων που έχει συσταθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες και αποπροσανατολιστικές

Ως ιατρικό σώμα θα πρέπει να επιδείξουμε τη σοβαρότητα και σύνεση που αρμόζει στο κύρος του ιατρικού λειτουργήματος. Ο ΙΣΑ ασφαλώς αναγνωρίζει την ελευθερία της έκφρασης, αλλά, υπό τις παρούσες συνθήκες της παγκόσμιας πανδημίας, δεν θα ανεχτεί παρουσίες στα ΜΜΕ ή τη δημοσίευση με κάθε μέσο προσωπικών απόψεων, που εγείρουν την υπόνοια ότι γίνονται είτε κακόβουλα είτε για λόγους προσωπικής προβολής.

Αποτελεί «γροθιά» στην ίδια την αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος και ο ΙΣΑ με εντολή του Προέδρου του θα προβεί σε κάθε ενέργεια που απαιτείται σε ποινικό και πειθαρχικό επίπεδο.


Ο γιατρός μετά την ανακοίνωση του ΙΣΑ, φαίνεται να ανέκρουσε πρύμναν. Ποστάρισε στη σελίδα του:

Επειδή ασφαλώς και δεν έχουμε σκοπό να διχάσουμε,αλλά να ενώσουμε&επειδή απ ότι φαίνεται δεν έχουμε αληθινά ελεύθερη σκέψη,ας σταματήσουμε την αναμετάδοση του μηνύματος που ενόχλησε κι ας πάμε σε άλλα μηνύματα που ακολουθούν.Όσοι είδαν ,το είδαν.Δεν θέλω κανείς να τσακώνεται,ούτε να χρησιμοποιούνται άκομψες εκφράσεις για ένα τετοιο θέμα.Τα μηνύματα αγάπης που μου στείλατε ήταν συγκλονιστικά!Δεν σταματησα ολη μερα να δέχομαι τηλ,μνμ,τα πάντα.Με πήρε κόσμος απ όλη τη χώρα,κόσμος φοβισμένος για να μου μιλήσει.Ήταν τόσοι πολλοί που δεν μπόρεσα να μιλήσω με όλους.Αυτός ήταν κι ο στόχος μου·δεν μπορώ να νιώθω ανθρώπους φοβισμένους.Θέλω να αισθάνονται όλοι ασφάλεια κι όχι ανασφάλεια.Τα μηνύματα αγάπης και εκτίμησης ήταν χιλιάδες!Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας κατάλαβε το πνεύμα μου.Πάλι δεν μπόρεσα να απαντήσω σε όλα.Το μήνυμα που έδωσα δεν ήταν’βγείτε έξω’,αλλά μια διαφωνία με τα τόσο περιοριστικά μέτρα.Κάποιοι προσπάθησαν να τα παρερμηνεύσουν.Δεν παρακινήσαμε κανεναν σε τίποτα.Ωστόσο στην χώρα της απόλυτης ελεύθερης σκέψης και έκφρασης,μία διαφωνία για τα περιοριστικά μέτρα,μπορεί να φτάσει σε δίωξη γνώμης;Σας ευχαριστώ απίστευτα πολύ.Ειμαι πάντα εδώ για να προστατεύω τον ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΗ,τον ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ.Καμία ζωή δεν είναι αναλώσιμη.Η ποιοτική μακροβιότητα των ανθρώπων είναι ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΌ ΜΟΥ ΜΕΛΗΜΑ.Αύριο ξημερώνει μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.Οφείλουμε όλοι οι Έλληνες ΕΝΩΜΕΝΟΙ να ξεπεράσουμε κι αυτή την κρίση.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.