Με θερμοκρασία που θα ξεπεράσει τους 32० C, στο νομό Θεσσαλονίκης και με την μετακίνηση σε γειτονικούς νομούς Χαλκιδικής και Πιερίας να είναι απαγορευμένη ακόμα - λόγω του κορονοϊού - προβλέπεται να βουλιάξουν από επισκέπτες οι γειτονικές παραλίες του Δήμου Θερμαϊκού, αλλά και του Δήμου Βόλβης.

Έτσι οι προετοιμασίες στους δύο δήμους θα πρέπει να είναι υποδειγματικές προκειμένου να εξυπηρετηθούν, έστω και χωρίς ανοιχτά τα περισσότερα beach bar και χωρίς ξαπλώστρες, οι χιλιάδες Θεσσαλονικείς που θα εκδράμουν για την απόλαυση των ακτών και την αιχμαλώτιση της πρόσκαιρης δροσιάς.

Η κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως το προσεχές Σαββατοκύριακο θα ανοίξουν για το κοινό 515 οργανωμένες πλαζ σε ολόκληρη τη χώρα.

Έτοιμος είναι ο δήμος Θερμαϊκού που συνεισφέρει στα μπάνια των Θεσσαλονικέων με τιςπέντε γαλάζιες παραλίες του, της Περαίας, των Νέων Επιβατών, της Αγίας Τριάδας, της Μηχανιώνας και της Επανομής.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού οι παραλίες του Δήμου καθαρίζονται με ειδικό μηχάνημα που κοσκινίζει την άμμο και θα υπάρξει πρόβλεψη για διπλοβάρδια των υπαλλήλων καθαριότητας, ώστε να μην παρατηρηθούν εικόνες με όγκους σκουπιδιών έξω και γύρω από τους κάδους και τα καλαθάκια των παραλιών.

Με δοδεμένο πως η αναμενόμενη ΚΥΑ για τη χρήση αιγιαλού δεν έχει δημοσιευθεί, τα μπιτσόμπαρα θα παραμείνουν κλειστά, και όσα λειτουργήσουν θα το κάνουν παρέχοντας take away προϊόντα. Οι επισκέπτες θα πρέπει να μεριμνήσουν για τις πετσέτες ή και φορητά καθίσματα.

Χωρίς ξαπλώστρες θα είναι και οι παραλίες του δήμου Βόλβης. Όπως λέει ο δήμαρχος, Διαμαντής Λιάμας οι παραλίες θα είναι ανοικτές και γίνονται προετοιμασίες στις οργανωμένες πλαζ.

Ως γνωστόν και ο δήμος Βόλβης διαθέτει οκτώ παραλίες με «γαλάζιες σημαίες» σε Σταυρό, Βρασνά και Ασπροβάλτα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.