Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν έξι ημεδαποί

Η εντατική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξάρθρωση συμμορίας, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πλήθος περιπτώσεων κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα).

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες και συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Δίωξης Εκβιαστών και Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, καθώς και ομάδων ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, έξι (6) ημεδαποί ηλικίας 45, 39, 27, 47, 22 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης - Συμμορίας», «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσες και σε απόπειρα», «Πλαστογραφίας υπό τη μορφή της κατάρτισης και χρήσης πλαστού εγγράφου», «Ρυθμίσεων ηλεκτρονικών επικοινωνιών», «Απείθειας» και για παράβαση του Νόμου «Περί όπλων και εκρηκτικών».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της συμμορίας τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα, στις περιοχές Ωραιοκάστρου, Πανοράματος, Πεύκων, Τριλόφου, Πλαγιαρίου και Περαίας Θεσσαλονίκης προέβησαν σε δώδεκα (12) διαρρήξεις οικιών, μία (1) διάρρηξη Ιερού Ησυχαστηρίου, μία (1) κλοπή και μία (1) απόπειρα κλοπής Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και πέντε (5) κλοπές κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, με τη λεία τους να ανέρχεται στο συνολικό ποσό των (40.950) ευρώ.

Κατά τη διάρκεια ερευνών που διενεργήθηκαν, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, σε οικίες των συλληφθέντων, στις περιοχές του Λαγκαδά, Υψωμάτων Διαβατών και Κορδελιού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μία (1) επαναληπτική καραμπίνα, ένα (1) κυνηγετικό όπλο, τέσσερις (4) φορητοί ασύρματοι συντονισμένοι σε συχνότητες της αστυνομίας, διαρρηκτικά εργαλεία, πλήθος κοσμημάτων κ.α..

Επιπλέον, κατασχέθηκαν οκτώ (8) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας των συλληφθέντων ή στενών συγγενών τους, τα οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.