Εικόνες οικολογικής καταστροφής στον Μαυρίκιο από το τάνκερ που προσάραξε σε ύφαλο
Έτοιμο να διαλυθεί το πλοίο

Η διαρροή πετρελαίου από το ιαπωνικό φορτηγό πλοίο που προσάραξε στα ανοιχτά του Μαυρίκιου, στον Ινδικό Ωκεανό, έχει σταματήσει, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της νησιωτικής χώρας, προσθέτοντας ωστόσο ότι η κατάσταση παραμένει ακόμη «πολύ σοβαρή» και οι αρχές προετοιμάζονται «για το χειρότερο δυνατό σενάριο».

Το πλοίο MV Wakashio, που ανήκει στην εταιρεία Nagashiki Shipping Company και το διαχειρίζεται η Mitsui OSK Line, έχει ακόμη 2.000 τόνους πετρελαίου στις δύο δεξαμενές του που δεν υπέστησαν ζημιά από την προσάραξη, είπε ο Πραβίντ Τζουγκνότ.

Στο κύτος του MV Wakashio έχουν εντοπιστεί πολλές ρωγμές και το πλοίο τελικά θα διαλυθεί, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός.




Το πλοίο προσάραξε σε κοραλλιογενή ύφαλο στη νοτιοανατολική ακτή του Μαυρίκιου στις 25 Ιουλίου.



Τουλάχιστον 1.000 τόνοι πετρελαίου εκτιμάται ότι έχουν διαρρεύσει από το πλοίο στη θάλασσα, προκαλώντας ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή. Ο Μαυρίκιος κήρυξε την Παρασκευή κατάσταση «περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης».


πηγή



Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.