Πέρασαν χρόνια πολλά που ακούγαμε για στόχους που έμελλε να πλησιάσουμε ως χώρα, αναφορικά με την συλλογή απορριμμάτων ανακύκλωσης. Στόχοι που τίθενται και ουδέποτε πλησιάζονται.

Αλήθεια και πως να πλησιαστούν αφού επανειλλημένα έχει διαπιστωθεί πως κατά την συλλογή επικρατεί ένας αχταρμάς.
Απορριμματοφόρα συλλογής οικιακών σκουπιδιών πολλάκις συμπεριλαμβάνουν στην αποκομιδή ταυτόχρονα και περιεχόμενα από κάδους ανακύκλωσης. Έτσι πάνε στράφι κυριολεκτικά οι προσπάθειες των συνεπών νοικοκυριών που φροντίζουν να κάνουν την διαλογή στα σπίτια τους με αρκετό είναι αλήθεια κόπο.

Με αποτέλεσμα και οι στόχοι να απομακρύνονται αλλά και ποινές προς τους δήμους που οι υπηρεσίες τους (ή οι συνεργαζόμενοι εργολάβοι τους) να επικρέμονται.

Δημοσιοποιήθηκε η ετήσια έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) για το 2016, έκθεση που υποβάλλεται στην Eurostat και στην οποία γνωστοποιήθηκαν τα επιμέρους στοιχεία σχετικά με την ανακύκλωση σε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Το ενδιαφέρον είναι πως από τους 14 δήμους μόνο οι τρεις έχουν να παρουσιάσουν επιδόσεις που ξεπερνούν τον μέσο όρο. Αυτοί είναι οι δήμος Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Θέρμης.

Οι υπόλοιποι μάλλον πέρνουν πολύ χαμηλό οικολογικό βαθμό μιας και υπολείπονται σημαντικά από τον μέσο όρο. Μέσα σ' αυτούς και ο Δήμος Θερμαϊκού, για άλλη μια φορά.

Δείτε τον σχετικό πίνακα:





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.