Την έντονη ανησυχία του για το άνοιγμα του λιανεμπορίου εξέφρασε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος – Το 3ο κύμα της πανδημίας είναι μπροστά μας, προειδοποίησε.

«Δεν υπήρχε καμιά δυνατότητα από υγειονομικής άποψης για άνοιγμα σε αυτή τη φάση της πανδημίας για άνοιγμα του λιανεμπορίου. Στην Ευρώπη το κύμα είναι σφοδρότατο. Είμαστε αφελείς να πιστεύουμε ότι δεν θα συμβεί το ίδιο και σε εμάς»

Με τα λόγια αυτά ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη περιέγραψε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τους ενδοιασμούς του σχετικά με την ορθότητα της απόφασης για το άνοιγμα της αγοράς έστω και με μέτρα προστασίας.

Όπως εξήγησε το ιικό φορτίο στα λύματα της Αθήνας παρουσιάζει αυξητικές τάσεις ενώ στη Θεσσαλονίκη μένει σταθερό. «Επίσης ο αριθμός των κρουσμάτων με τον τρόπο που γίνεται δεν είναι ο σωστός. Δεν μπορεί να περιμένουμε τους πολίτες να πάνε για τεστ. Θα πρέπει να γίνονται πολλοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι, διότι τώρα δεν έχουμε την πραγματική εικόνα της πανδημίας», εξήγησε ο κ. Καπραβέλος.

Και πρόσθεσε: «επίσης οι πολίτες έχουν κουραστεί από το lockdown και δεν πρόκειται να εφαρμόζουν σωστά τα μέτρα για το λιανεμπόριο. Σε αυτή τη φάση που το υγειονομικό μας σύστημα είναι ακόμα πιεσμένο αν αυξηθούν ξανά οι ασθενείς τότε τα πράγματα θα είναι πραγματικά άσχημα».

Όσον αφορά την διάρκεια του 3ου κύματος της πανδημίας του κοροναϊού ο κ. Καπραβέλος εκτίμησε ότι αυτό δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν τον Απρίλιο ενώ όσον αφορά την σφοδρότητά του ανέφερε ότι θα εξαρτηθεί από το πώς θα συμπεριφερθούμε όλοι μας.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.