Με ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στηρίζεται ο αγώνας των εργαζομένων στη φοιτητική λέσχη που πέρασαν στην ανεργία, από το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης:

Ο σύλλογος μας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι εργαζόμενοι (εργολαβικοί ) στη φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ. Έχοντας στο πλευρό τους το σωματείο ΣΕΤΕΠΕ (Θεσσαλονίκης Πιερίας Χαλκιδικής) απαιτούν την άμεση επαναπρόσληψη τους.

Οι συνάδελφοι δεν έρχονται για πρώτη φορά αντιμέτωποι με την ανεργία, βιώνουν για χρόνια τούτη την ανασφάλεια της ανανέωσης ή μη των συμβάσεων τους. Είναι αυτοί που καθημερινά ετοιμάζουν χιλιάδες μερίδες για να καλύψουν τις ανάγκες τόσων φοιτητών, είναι αυτοί που στην πλάτη τους έχουν βγάλει εκατομμύρια οι εργολάβοι και τώρα με πρόφαση την πανδημία τους πετάνε στο δρόμο. Με πρυτανεία και κυβέρνηση να φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για όλα αυτά. Η πολιτική τους κοινή και ξεκάθαρη: όλα στο ζύγι κόστους-οφέλους, εργολάβοι παντού, ελαστικές σχέσεις παντού.. Μας θέλουν με σταυρωμένα τα χέρια, σιωπηλούς ή ο καθένας να παλεύει μόνος του, δε θα τους κάνουμε τη χάρη.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα στους συναδέλφους,
ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική τους.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
  • Την άμεση επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων εργολαβικών
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
  • Ασφαλή και χωρίς προβλήματα σίτιση των φοιτητών

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.