Η ευαισθητοποιημένη και ιδιαίτερα δραστήρια περιβαλλοντική ομάδα Εχεδώρου Φύσις, λίγες μέρες πριν, διαπίστωσε εκτεταμένη "μαυρίλα" στην δυτική πλευρά των ακτών του Θερμαϊκού κόλπου.

Όπως αναφέρουν σε ποστ τους "Με την άμποτη που επικρατούσε σήμερα στην περιοχή, μπορέσαμε να διαπιστώσουμε μακροσκοπικά τουλάχιστον ότι δεν υπάρχει μόλυνση από λιπαντικά υλικά, με πιθανότερη αιτία για τις τόσο δυσάρεστες αυτές εικόνες την ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων φυκιών σε σήψη."

Ειδοποίησαν άμεσα τον Φορέα Διαχείρισης Θερμαϊκού Κόλπου και το αρμόδιο τμήμα περιβάλλοντος της ΠΚΜ, που έσπευσαν και διενέργησαν αυτοψία, λαμβάνοντας δείγματα τα οποία στάλθηκαν σε εργαστήρια για εξετάσεις.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη τα αποτελέσματα. Αναμένουμε με ενδιαφέρον.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.