Επιστήμονες ανακάλυψαν ποιοι άνθρωποι έχουν ειδική ανοσία στην COVID-19, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature».
Ένα ξεχωριστό είδους ανοσίας στον κορονοϊό εντοπίστηκε σε εργαζόμενους σε νοσοκομεία που φροντίζουν ασθενείς με COVID-19, από ερευνητές του Πανεπιστημιακού Κολεγίου του Λονδίνου και του Αυτοκρατορικού Κολεγίου του Λονδίνου NHS Trust, σύμφωνα με τα αποτέλεσμα της μελέτης που δημοσιεύθηκαν στο αγγλικό επιστημονικό περιοδικό Nature.
Στο πλαίσιο της μελέτης οι επιστήμονες παρακολούθησαν πάνω από 750 εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στο Ηνωμένο Βασίλειο που βρίσκονταν σε συνεχή επαφή με ασθενείς με κορονοϊό.
Τελικά, 58 άτομα κατά τη διάρκεια της μελέτης δεν βρέθηκαν ποτέ θετικοί στον ιό. Είχαν ένα ιδιαίτερο κοινό χαρακτηριστικό στις αιματολογικές εξετάσεις που δεν υπήρχε στις εξετάσεις των υπολοίπων: Υψηλή συγκέντρωση Τ λεμφοκυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία λειτουργούν ως κύτταρα μνήμης ικανά να αναγνωρίζουν συγκεκριμένες λοιμώξεις, όταν εισχωρούν μέσα στον οργανισμό.

Πώς λειτουργούν τα Τ λεμφοκύτταρα εναντίον του κορονοϊού
Οι μελετητές θεωρούν ότι αυτά τα συγκεκριμένα Τ λεμφοκύτταρα σταματούν τον SARS-CoV-2 απενεργοποιώντας το σύμπλεγμα ιικών πρωτεϊνών, το λεγόμενο σύμπλεγμα μεταγραφής-αντιγραφής το οποίο βοηθά στην αναπαραγωγή του ιού.

Όπως αποδείχθηκε, ακόμη και τα Τ κύτταρα από δείγματα αίματος που είχαν συλλεχθεί πριν από την πανδημία μπορούσαν να αναγνωρίσουν τον SARS-CoV-2.

Κατά την άποψη των ερευνητών, αυτά τα Τ κύτταρα θα μπορούσαν να έχουν δημιουργηθεί από λοιμώξεις με κορονοϊούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα. Ωστόσο, χωρίς να υπάρχουν άμεσες αποδείξεις για το πώς ή πότε προήλθαν τα κύτταρα, είναι πιθανό να συνέβαλαν στον σχηματισμό τους και άλλοι παράγοντες.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.