Τις ανησυχίες του για μελλοντικές πανδημίες, οι οποίες μάλιστα θα μπορούσαν να είναι χειρότερες από τον κορονοϊό εξέφρασε ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος μάλιστα υποσχέθηκε 150 εκατομμύρια δολάρια, από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates στον Συνασπισμό για την Καινοτομία για την Επιδημική Ετοιμότητα (CEPI). Η δωρεά αυτή θα χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση του Covid-19 καθώς και κάθε προετοιμασία που απαιτείται για μελλοντικές πανδημίες.

Μιλώντας για το έργο που επιτελέστηκε από το CEPI, ο Μπιλ Γκέιτς εξήγησε: «Καθώς ο κόσμος ανταποκρίνεται στην πρόκληση ενός ταχέως εξελισσόμενου ιού, η ανάγκη να παραδοθούν νέα, σωτήρια εργαλεία δεν ήταν ποτέ πιο επιτακτική απ΄ ότι τώρα. Η δουλειά μας τα τελευταία 20 χρόνια, μάς έχει διδάξει ότι η πρώιμη επένδυση στην έρευνα και την ανάπτυξη μπορεί να σώσει ζωές και να αποτρέψει τα χειρότερα σενάρια. Πριν από πέντε χρόνια, μετά τις επιδημίες Έμπολα και Ζίκα, το ίδρυμά μας βοήθησε στην έναρξη της CEPI.

Σήμερα, αυξάνουμε τη δέσμευσή μας και δεσμεύουμε επιπλέον 150 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουμε το CEPI να επιταχύνει την ανάπτυξη ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων κατά των αναδυόμενων παραλλαγών του κορονοϊού και να προετοιμάσει -πιθανώς ακόμη και να αποτρέψει- την επόμενη πανδημία».

Σύμφωνα με την Independent, ο Μπιλ Γκέιτς βρήκε την ευκαιρία να παροτρύνει τις κυβερνήσεις να συνεισφέρουν προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση μελλοντικών πανδημιών που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν θανάτους πολύ χειρότερους από την πανδημία του Covid-19.

Ο Δρ Τζέρεμι Φάραρ, διευθυντής του ιδρύματος «Wellcome» δήλωσε: «Η νέα μας δέσμευση ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων αναγνωρίζει τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η CEPI να προστατεύει ζωές από αναδυόμενες μολυσματικές ασθένειες. Προτρέπουμε τους ηγέτες να παράσχουν την υποστήριξή τους και να διασφαλίσουν ότι το CEPI θα επιτύχει τον στόχο χρηματοδότησής του. Είναι προς το συλλογικό συμφέρον του κόσμου να αποφευχθούν τα λάθη και να βοηθηθούν οι μελλοντικές γενιές να αποτρέψουν τις επόμενες επιδημίες».



Σε μια ανάρτηση του, ο Γκέιτς εξήγησε πού έχουν πάει στραβά τα πράγματα όσον αφορά τον Covid-19, γράφοντας: «Η δημιουργία νέων εμβολίων δεν αρκεί. Πρέπει επίσης να βεβαιωθούμε ότι όλοι όσοι μπορούν να επωφεληθούν από τα εμβόλια έχουν πρόσβαση σε αυτά, και εκεί είναι που ο κόσμος έχει αποτύχει συλλογικά στην απάντηση αυτή.

Ενώ τουλάχιστον 9 δισεκατομμύρια δόσεις διανεμήθηκαν το περασμένο έτος, λιγότερο από το 1% πήγε σε άτομα σε χώρες χαμηλού εισοδήματος. Δεν έχει νόημα το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι με χαμηλότερο κίνδυνο μόλυνσης σε πιο πλούσιες χώρες εμβολιάστηκαν πριν φτάσουμε στα πιο ευάλωτα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, εκείνων με υποκείμενες ιατρικές παθήσεις και των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

Πρέπει να τα πάμε καλύτερα την επόμενη φορά που ο κόσμος θα αντιμετωπίσει ένα παθογόνο που έχει τη δυνατότητα να πυροδοτήσει μια πανδημία».





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.