Δεν είναι απλώς ότι η Κούβα νίκησε τον κορονοϊό, και μια σειρά καπιταλιστικές χώρες προσφεύγουν στο εμβόλιο Abdala -πήρε το όνομά του από ένα ποίημα που έγραψε ο ήρωας της ανεξαρτησίας της χώρας Χοσέ Μαρτί- που κατασκευάζει ενάντια στον κορονοϊό, είναι ότι και το νησί της Καραϊβικής κάνει και πλάκα στην μητρόπολη του καπιταλισμού η οποία του έχει επιβάλλει για δεκαετίες εμπάργκο.

Για 15 μέρες τώρα η Κούβα δεν έχει ούτε ένα νεκρό, την στιγμή που στις ΗΠΑ η θανατηφόρα πανδημία θερίζει. Οπως ανέφερε η ειδησεογραφία την Παρασκευή είχαν καταγραφεί 647.067 νέα κρούσματα και 1.409 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε όλη την αμερικανική επικράτεια. Οι ΗΠΑ μέτραγαν περισσότερες από 54,3 εκατομμύρια μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 και πάνω από 824.000 θανάτους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 , σύμφωνα με την καταμέτρηση σε πραγματικό χρόνο που κάνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Την στιγμή που όλες οι καπιταλιστικές χώρες, παρουσιάζονται ανίκανες να διαχειριστούν αποτελεσματικά την θανατηφόρα πανδημία η Κούβα βάζει σε όλους τα γυαλιά. Εχοντας ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά πλήρους εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού της, με ποσοστό που πλησιάζει το 90%, και ένα εθνικό σύστημα υγείας ίσως το καλύτερο του κόσμου, και αφού είναι η πρώτη χώρα στον σε αναλογία γιατρών στο γενικό πληθυσμό, με 67 γιατρούς/10.000 ανθρώπους, έχει κατορθώσει κάτι αδιανόητο για τον δυτικό κόσμο.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.