Το ΚΚΕ καταδικάζει τη ρατσιστική και δολοφονική επίθεση που πραγματοποίησε ομάδα 30 περίπου ατόμων το βράδυ της Πέμπτης 20/5, στη Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ στην Περαία, και εκφράζει την αλληλεγγύη του στα ανήλικα προσφυγόπουλα και τους εργαζόμενους της δομής.

Ο τρόπος και ο στόχος της επίθεσης, αποτελεί χαρακτηριστικό επιθέσεων ρατσιστικών – φασιστικών ομάδων που δρουν στην περιοχή μας. Επιτέθηκαν μέσα στο σκοτάδι, οργανωμένα και συντονισμένα, τσιμεντόλιθους, πέτρες και καδρόνια, με κουκούλες στα πρόσωπά τους, σε ανήλικους πρόσφυγες και εργαζόμενους. Στοχοποίησαν, δηλαδή, ανήλικα παιδιά που έχασαν τις οικογένειές τους ή χωρίστηκαν από αυτές, στην προσπάθειά τους να γλυτώσουν από τη δίνη των πολέμων που ξεσπούν σε δεκάδες περιοχές του κόσμου, ως αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για το μοίρασμα αγορών, εδαφών, σφαιρών επιρροής. Στοχοποίησαν, επίσης, εργαζόμενους που σε δύσκολες συνθήκες και με την ελάχιστη στήριξη προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, σε μια περίοδο που η ακρίβεια δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη ζωή τους.

Η στάση του λαού της περιοχής ήταν αυτή που για ακόμα μία φορά απέτρεψε τα χειρότερα, μιας και η παρέμβαση κατοίκων της περιοχής οδήγησε τη συγκεκριμένη ομάδα σε φυγή.

Σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων οξύνονται και τα μάρμαρο καλούνται να πληρώσουν οι λαοί, που οι χαμηλοί μισθοί και η ακρίβεια οδηγούν τους εργαζόμενους να μην μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες, την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι θησαυρίζουν, αυτού του είδους οι ομάδες επιδιώκουν να «δείξουν ως ένοχο» τα θύματα, και τους θύτες, δηλαδή τους μονοπωλιακούς ομίλους και το κράτος τους, να τους «βγάλουν λάδι».

Γι’ αυτό χρειάζεται η αλληλεγγύη και η δράση του λαού της περιοχής να δυναμώσει κι άλλο, για να απομονωθούν τα φασιστικά και ρατσιστικά στοιχεία και να κρυφτούν στα λαγούμια τους.

Και την ίδια ώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, οι οποίοι οδηγούν τους λαούς στη φτώχεια, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.