Ο Έλον Μασκ εκτίμησε την Τετάρτη ότι μέσα σε έξι μήνες η νεοφυής του εταιρεία Neuralink θα είναι σε θέση να εμφυτεύσει την πρώτη συνδεδεμένη συσκευή στον ανθρώπινο εγκέφαλο, ώστε να επικοινωνεί με τους υπολογιστές απευθείας μέσω της σκέψης.

"Προφανώς θέλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να βεβαιωθούμε ότι θα λειτουργήσει, αλλά έχουμε υποβάλει όλα τα έγγραφά μας στον FDA και πιστεύουμε ότι μέσα σε έξι μήνες θα είμαστε σε θέση να έχουμε το πρώτο μας εμφύτευμα σε άνθρωπο", δήλωσε ο επικεφαλής της Tesla, της SpaceX (διαστημικά λεωφορεία) και άλλων νεοφυών επιχειρήσεων, κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης της προόδου της Neuralink.

"Είμαστε πλέον βέβαιοι ότι η συσκευή της Neuralink είναι έτοιμη για ανθρώπους, οπότε το χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από τη διαδικασία έγκρισης του FDA", δήλωσε αργότερα στο Twitter, το κοινωνικό δίκτυο που αγόρασε πριν από ένα μήνα.

Ο δισεκατομμυριούχος δεν είναι άγνωστος στο να κάνει τρελές προβλέψεις, ειδικά για την εμβέλεια των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Tesla.

Τον Ιούλιο του 2019, εκτίμησε ότι η Neuralink θα μπορούσε να διεξάγει τις πρώτες δοκιμές της σε άτομα το 2020.

Προς το παρόν, όμως, τα πρωτότυπα σε μέγεθος νομίσματος έχουν εμφυτευτεί στα κρανία ζώων.

Αρκετοί πίθηκοι είναι σε θέση να "παίζουν" βιντεοπαιχνίδια ή να "πληκτρολογούν" λέξεις σε μια οθόνη απλώς ακολουθώντας την κίνηση του δρομέα στην οθόνη με τα μάτια τους.

Την Τετάρτη, ο Elon Musk και οι μηχανικοί της Neuralink έδωσαν επίσης μια ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες προόδους της νεοσύστατης επιχείρησης στην ανάπτυξη του ρομποτικού χειρουργού και άλλων εμφυτευμάτων, που θα εγκατασταθούν στον νωτιαίο μυελό ή στα μάτια, για την αποκατάσταση της κινητικότητας ή της όρασης.

Πέρα από τη δυνατότητα αντιμετώπισης νευρολογικών ασθενειών, ο απώτερος στόχος του Elon Musk είναι να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι δεν θα κατακλύζονται διανοητικά από τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

Άλλες εταιρείες ασχολούνται με τον έλεγχο του νου των υπολογιστών, όπως η Synchron, η οποία ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι υλοποίησε την πρώτη διεπαφή εγκεφάλου-μηχανής στις ΗΠΑ.

Τους τελευταίους μήνες, ο Elon Musk έχει παροτρύνει τους υπαλλήλους του να εργάζονται ταχύτερα. "Θα είμαστε όλοι νεκροί πριν συμβεί κάτι χρήσιμο", είπε στην ομάδα της Neuralink σε μια συνάντηση, σύμφωνα με το Bloomberg.

Πρόσφατα απέλυσε περισσότερο από το μισό προσωπικό του Twitter, καθώς και στελέχη του κοινωνικού δικτύου που είχαν εκφράσει δημόσια απόψεις αντίθετες με τις δικές του, και ζήτησε από τους εναπομείναντες υπαλλήλους να δεσμευτούν ότι θα εργαστούν "εξαιρετικά σκληρά".

Το ετήσιο συνέδριο της Neuralink προορίζεται να αποτελέσει εκδήλωση πρόσληψης διαφόρων ειδικών.


πηγή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.