του Δημήτριου Οικονομίδη *

"Πόλεμος πατήρ πάντων", διατρανώνει η γνωστή ρήση του Ηράκλειτου, ο οποίος ουσιαστικά δηλώνει ότι σε όλα τα όντα και τις δημιουργίες αυτών, υφέρπει πάντα κάποιας μορφής σύγκρουση που κυριαρχεί και δομεί τις μεταξύ τους σχέσεις. 

Πόλεμος και ειρήνη, αποτελούν διαχρονικά " άρρηκτο ζευγος" και δεν μπορούμε να μιλήσουμε για το ένα μέλος, χωρίς ταυτόχρονα να αναφερθούμε στο άλλο.

Ο Πόλεμος υπάρχει και κατά την διάρκεια της ειρήνης χωρίς την οποία δεν υφίσταται, ενώ η Ειρήνη χωρίς τον πόλεμο δεν θα είχε λόγο ύπαρξης. 

Ο Πόλεμος με όποια μορφή και αν εκφράζεται, αποτελεί δυστυχώς μια πραγματικότητα σε όλο το διάβα της ζωής αυτού του πλανήτη. Ο φορέας που υλοποιεί αυτή τη θλιβερή αναγκαιότητα, που διεξάγει δηλαδή τον πόλεμο, είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις κάθε οργανωμένης η μη κρατικής Εθνικής οντότητας. 

Εδώ στη Πατρίδα μας οι Ένοπλες Δυνάμεις από αρχαιοτάτων χρόνων, ως γνήσιος εκφραστής των αγώνων που έδωσε σύσσωμο το Εθνος, πάντοτε ήταν και είναι συνυφασμένες με την ύπαρξη της Ελλάδος και το μέγιστο αγαθό της Ελευθερίας. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, είναι διαχρονικά άρρηκτα συνδεδεμένες με τα ιερά και τα όσια της Φυλής μας. Το μαρτυρούν οι φράσεις "η ταν η επί τας", "νυν υπέρ πάντων ο αγών", "πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών", "ελευθερία ή θάνατος "

Σήμερα δε, που το διεθνές γεωστρατηγικό περιβάλλον, στην ευρύτερη περιοχή μας, εξελίσσεται ραγδαία και επικίνδυνα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, αποτελούν τον πιο σημαντικό πυλώνα του Εθνικού μας οικοδομήματος. 
Ο Τουρκικός αναθεωρητισμός και οι Ιστορικά ανήκουστες και ανιστόρητες επεκτατικές βλέψεις των Αλβανών και Σκοπιανών, επιφέρουν περισσότερες υποχρεώσεις και αυξημένες απαιτήσεις. 

Οι Στρατιωτικοί, παρά τις όποιες δυσκολίες, συνεχίζουν το έργο τους, εμμένοντας στις βασικές αξίες της ζωής, προσηλωμένοι στο καθήκον και στην τιμή, λέξεις που συμβολίζουν πολλά περισσότερα από ένα κώδικα. 
Με τη στάση τους και συμπεριφορά τους, παρά τις άδικες οικονομικές καρατομήσεις που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, οικοδομούν μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης λαού και ενόπλων δυνάμεων ως παρακαταθήκη όλων μας. 
Τώρα ειδικά που η Τουρκική απειλή γιγαντώνεται με ενδεχόμενο να φτάσει σε μη ελεγχόμενο στάδιο, οι Ένοπλες Δυνάμεις, είναι ο εγγυητής της Εθνικής ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας. 
Γιατί κανένας δεν θα εγγυηθεί τα σύνορα μας. Είναι διαχρονικά ιστορικά αποδεδειγμένο ότι τα σύνορα της Ελλάδας, τα φυλάνε μόνο Έλληνες. 
Γι αυτό η συνεχής ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεών μας, σε ανθρώπινο δυναμικό και οπλικά συστήματα αποτελεί την μόνη λύση! 

Και όποιος θέλει ας τολμήσει!



* Λοχαγός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπηρετών στα σύνορα του Έβρου



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.