Μια θανατηφόρα λοίμωξη που εξαπλώνεται μέσω τσιμπημάτων κροτώνων έχει εντοπιστεί για πρώτη φορά σε διάφορα μέρη της Μεγάλης Βρετανίας.

Μέχρι στιγμής τρία κρούσματα του ιού της εγκεφαλίτιδας που προκαλείται από τσιμπούρια (TBEV) σε ασθενείς έχουν επιβεβαιωθεί σε τρεις διαφορετικές περιοχές, το Γιορκσάιρ, το Νόρφολκ και στα σύνορα του Χαμπσάιρ και του Ντόρσετ.

Περαιτέρω εξετάσεις σε τσιμπούρια σε ολόκληρη τη χώρα αποκάλυψαν ότι η ασθένεια - την οποία μέχρι τώρα συναντούσαμε συνήθως σε μέρη της Ευρώπης και της Ασίας - είναι πλέον ευρέως διαδεδομένη στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι είναι «απίθανο να εξαφανιστεί ο TBEV».

Στο Ηνωμένος Βασίλειο έχει ήδη δημιουργηθεί πρόγραμμα επιτήρησης, με το NHS να καλείται να στέλνει δείγματα από ύποπτα κρούσματα προς εξέταση.

Οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας λένε ότι ο κίνδυνος είναι χαμηλός, αλλά έχουν παροτρύνει τους περιπατητές να παίρνουν προφυλάξεις και να ζητούν ιατρική βοήθεια εάν αρρωστήσουν μετά από ένα τσίμπημα.

Σοβαρή λοίμωξη

Ο ιός αν και τυπικά προκαλεί ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος, όπως, μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα.

Οι πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό με πονοκέφαλο, δυσκαμψία στον αυχένα, σύγχυση ή μειωμένη συνείδηση.

Τα τσιμπούρια γίνονται όλο και πιο συχνά σε ορισμένα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, κυρίως λόγω της αύξησης του αριθμού των ελαφιών. Ζουν σε χαμηλή βλάστηση και προσκολλώνται στους ανθρώπους όταν περπατούν μέσα σε μακρύ γρασίδι.

Πιστεύεται ότι τα μολυσμένα τσιμπούρια μπορεί να έχουν φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω μεταναστευτικών πτηνών.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.