Και ο τελευταίος Έλληνας γνωρίζει ή έχει την αίσθηση, ή υποψιάζεται ή έχει αντιληφθεί τις διαχρονικά βαθειές ευθύνες του καθεστώτος στην προσπάθεια ποδηγέτησης συνειδήσεων που οδηγεί στην κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών στη χώρα, γεγονός που ανατρέπει την όποια ελπίδα για κατοχύρωση της δημοκρατίας και την ορθή λειτουργία του πολιτεύματος στη χώρα.
Ξέρουμε πως λαμβάνονται οι αποφάσεις της δικαιοσύνης προκειμένου να εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα (κυβερνητικά, επιχειρηματικά, μνημονιακά ή και ίδιας εξυπηρέτησης - κυρίως οικονομικά του δικαστικού κλάδου).
Γνωρίζουμε (έχει καταγγελθεί πολλάκις από την κα Κωνσταντοπούλου) για το αλισβερίσι της νυν Προέδρου της Δημοκρατίας που ως αντάλλαγμα είχε τον Προεδρικό θώκο.
Γνωρίζαμε πως η δημιουργία πληθώρας "ανεξαρτήτων αρχών" έκρυβε πάντα ένα παρασκήνιο αναφορικά με τα πρόσωπα που θα τα στελέχωναν αλλά κυρίως για τις πολιτικές σκοπιμότητες που θα εξυπηρετούσαν.
Δεν εκπλαγήκαμε με την ταχύτατη απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με τα κόκκινα δάνεια που ήταν ένα ακόμη προνόμιο στα αρπακτικά funds, μετά από τις αριστεροδέξιες κυβερνήσεις που παραχώρησαν με το ΤΑΙΠΕΔ τη δημόσια περιουσία αλλά και δεν δίστασαν να προχωρήσουν στην μεγαλύτερη υφαρπαγή του ιδιωτικού βιος περισσότερων από τους μισούς Έλληνες.

Να όμως που με αφορμή την επιδίωξη του συστήματος (κυρίως την δεξιά που την βολεύει) να βγάλει εκτός εκλογικής διαδικασίας το κόμμα του Κασιδιάρη (του εγκληματικού πρώην χρυσαύγουλου) και με δεδομένη την ανικανότητά της, που αδυνατεί χωρίς παρατράγουδα να υλοποιήσει το επιθυμητό,  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΟ ΤΡΟΠΟ, η ευθεία παρέμβαση της Μητσοτακικής κυβέρνησης στην ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Τόση ξεφτίλα πλέον που δεν υπάρχει πάτος....

1. Ενόψη της παραπομπής του θέματος σε τμήμα του Αρείου Πάγου για έκδοσης απόφασης για αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη, καλείται ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Τζανερίκος στο γραφείο του Υπουργού Επικρατείας (και δεξιού χεριού του Μητσοτάκη) στο Μέγαρο Μαξίμου.
Επικαλεσθής λόγος από τον Υπουργό για την συνάντηση, όπως αναφέρει ο Αντιπρόεδρος, να εξεταστούν ορισμένα διαδικαστικά θέματα για την υπόθεση. Εκ του αποτελέσματος ήταν προφανώς μια διερευνητική εξέταση των προθέσεων του Αρειοπαγίτη Αντιπροέδρου.
Τα παρακάτω αναφέρει ο κ. Τζανερίκος:
«H συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη έγινε την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 9.30 το πρωί, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου. Είχε την πρωτοβουλία να με καλέσει, για να συζητήσουμε, όπως είπε, διαδικαστικά θέματα. Μου είχε ζητήσει να έρθει στο γραφείο μου στον Άρειο Πάγο και το αρνήθηκα, λέγοντας του ότι, δεν μπορώ να δέχομαι υπουργούς στον Άρειο Πάγο, γιατί δεν είναι πρέπον ένας Υπουργός να επισκέπτεται τα γραφεία Δικαστών στον Άρειο Πάγο. Δεν γνώριζα, ούτε μου είπε ποιο θα είναι το αντικείμενο της συζήτησης. Έτσι μου πρότεινε να πάω στο γραφείο του και δέχτηκα, για να δω μήπως είναι θεσμικό θέμα που αφορά τη Δικαιοσύνη και εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργού Επικρατείας. Πήγα λοιπόν και εκεί με ρώτησε, εάν έχω να προτείνω κάτι, για να ενισχυθεί το νομικό πλαίσιο, για το κόμμα Κασιδιάρη και του απάντησα ότι, δεν έχω να προτείνω κάτι, γιατί είναι επαρκές το νομικό πλαίσιο και δεν χρειάζεται κάτι άλλο και δεν έχω να προτείνω κάτι».
2. Αφού δεν φάνηκε να πήραν κάποια θετική διαβεβαίωση οι κυβερνητικοί μετά την πρώτη επαφή με τον κ. Τζανερίκο, σύμφωνα με δικές του αποκαλύψεις προχωρούν σε δεύτερη συνάντηση μέσω ανώτερου κυβερνητικού παράγοντα (που δεν είναι ακόμη γνωστός). Το Σάββατο λοιπόν 8 Απριλίου του ζητείται να "βοηθήσει", για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιαδιάρη στις εκλογές και σε περίπτωση που το πράξει του υπόσχονται πως μετά την αφυπυρέτησή του θα αναλάβει ηγετική θέση σε κάποια από τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Η ιστορία πλέον είναι γνωστή σε όλους από το Σάββατο το βράδυ όταν ο κ. κάνει τις γνωστές δηλώσεις και πέφτουν όλοι να "φάνε" (συνταγματολόγοι, πολιτικοί, ΑΡΔ) τον δικαστή που πριν εκδικάσει την απόφαση κάνει δηλώσεις και αποκαλύπτει τη θέση του.

Αυτό που σήμερα όμως γίνεται γνωστό από τον ίδιο τον κ. Τζανερίκο είναι πως η παραίτησή του ήταν ειλημμένη από το Σάββατο βράδυ καθώς λόγοι συνείδησης του επέβαλαν  να προστατεύσει τον εαυτό του και το κύρος της Δικαιοσύνης. Και ο μόνος τρόπος κατά τον ίδιο είναι η γνωστοποίηση όλων και η παραίτησή του, όπως και έγινε. Απλά ανέμενε η ανακοίνωση της παραίτησής του να γίνει την Δευτέρα με την επίσημη κατάθεσή της μετά το Σαββατοκύριακο.


Επιμύθιο

Οι κυβερνητικοί αρνούνται ( ω τι προτοτυπία ! ) ότι υπήρξε η συνάντηση.
Ο Αντιπρόεδρος του ΑΠ απειλεί να δώσει πλήρεις λεπτομέρειες λέγοντας:
«Εάν επιμείνουν ότι, όσα είπα είναι ανακριβή, τότε θα αναγκαστώ να αποκαλύψω εγώ από ποιόν Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα και γιατί οχλήθηκα το Σάββατο στις 8 Απριλίου, μια μέρα πριν κάνω τη δήλωση μου, για την πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού μου. Εάν δεν βγει ο ίδιος να πει τι έγινε στην "επαφή" μας, θα αναγκαστώ να τους τα θυμίσω πω εγώ με λεπτομέρειες, ποιος και γιατί μου ζήτησε να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Κασιαδιάρη στις εκλογές και σε περίπτωση, που βοηθήσω, τι μου υποσχέθηκε..!»


Ανεξάρτητα από την εξέλιξη .....
Ζούμε σε ένα τριτοκοσμικό κράτος - ξεφτίλα.
Διάκριση εξουσιών - Ποια διάκριση
Δημοκρατία - Ποιά Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.