Δεν είναι λίγες οι φορές που η Λαϊκή Συσπείρωση , έχει πάρει θέση για το ρόλο της τοπικής διοίκησης, για το ρόλο των Δήμων και των Περιφερειών στην προώθηση και στήριξη της κεντρικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο. Και δεν είναι επίσης λίγες οι φορές που έχουμε δείξει πως απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές υπάρχει απόλυτη συμφωνία και σύμπνοια, είτε πρόκειται για τις κυβερνήσεις ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ , ΠΑΣΟΚ, είτε για τους διάφορους δήθεν ανεξάρτητους τοπικούς εκπροσώπους παρατάξεων που στηρίζονται από τα αστικά κόμματα, προκειμένου να προωθήσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τους σχεδιασμούς των επιχειρηματικών ομίλων στους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Αυτές οι πολιτικές δεν είναι άλλες από αυτές της ανταποδοτικότητας, που εντάσσουν όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες στην λογική του κόστους – οφέλους, με διαρκή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και παράλληλη ένταση της χρηματοδότησης μέσω ίδιων πόρων των Δήμων . Δηλαδή μέσω της αύξησης της φορολόγησης των δημοτών.

Αυτές οι πολιτικές δεν είναι άλλες από την προώθηση της ιδιωτικοποίησης λειτουργιών, υπηρεσιών, δομών και άλλων τομέων που βρίσκονται στην ευθύνη των Δήμων , μέσω της υποχρηματοδότησης, αλλά και μέσω της επέκτασης εργασιακών σχέσεων όπως εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου όπου καλύπτονται πάγιες ανάγκες λειτουργίας των Δήμων προσωρινά, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στην επιχειρηματική δράση και τις εταιρίες.

Θύματα των παραπάνω πολιτικών είναι και οι παιδικοί σταθμοί Επανομής και Μηχανιώνας που ανήκουν στην αρμοδιότητα του ΔΗΠΠΑΚΥΘ. Οι παιδικοί σταθμοί καιρό τώρα έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Σε πλήρη εγκατάλειψη, και παρ’ όλες τις επανειλημμένες προσπάθειες με έγγραφα και προσφυγές από τους εργαζόμενους, παρ’ όλες τις προσπάθειες της Λαϊκής Συσπείρωσης που έχει φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, η κατάσταση συνεχίζει να είναι απαράδεκτη και να εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών που φιλοξενούνται στους χώρους. Κίνδυνοι που προέρχονται από την έλλειψη συντήρησης σε κτιριακές υποδομές, σε παιδικές χαρές κλπ.

Είναι προκλητικό για τα λαϊκά νοικοκυριά που στενάζουν κάτω από το βάρος του πληθωρισμού και της ακρίβειας, την ώρα που αυτές οι δομές εγκαταλείπονται στην τύχη τους και γίνονται επικίνδυνες για τα παιδιά μας, η επιλογή των γονιών να είναι αναγκαστικά ο δρόμος προς τον ιδιωτικό παιδικό σταθμό, δηλαδή η ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση του έτσι κ αλλιώς καταληστευμένου εισοδήματός τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους δημότες να διεκδικήσουν δωρεάν ποιοτικούς παιδικούς σταθμούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων και των οικογενειών τους. Καλεί τους δημότες να απαιτήσουν την άμεση συντήρηση με κρατική χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών που ήδη υπάρχουν και βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.

Καλεί επίσης του δημότες, στις επερχόμενες Τοπικές και Περιφερειακές εκλογές του φθινοπώρου 2023 να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης δυναμώνοντας την παντού. 

ΓΙΑ 100% Μάχιμη, Λαϊκή αντιπολίτευση και σε Δήμους και Περιφέρειες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ. ΠΟΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ, ΣΥΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΤΟΥ Δ. ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.