Τρελή κερδοφορία έχει καταγραφεί στα αποτελέσματα χρήσης των συστημικών τραπεζών, οργίζοντας ακόμη περισσότερο τα μεσαία και χαμηλά στρώματα που βλέπουν συνεχώς τα έσοδά τους να μειώνονται ενώ αυξάνονται οι υποχρεώσεις που δεν μπορούν πλέον να καλυφθούν.
Την ώρα που στην Ελλάδα ο λαός χειμάζεται, την ώρα που οι ανατιμήσεις, η ακρίβεια, ο πληθωρισμός ξεκληρίζουν λαικά εισοδήματα, την ώρα της κλοπής στις τιμές του ρεύματος και των καυσίμων, την ώρα που οι πλειστηριασμοί μοιάζουν με γκανγκστερικές επιθέσεις των οργάνων του κράτους κατά των λεηλατημένων, σε αυτή τη χώρα είναι που οι τράπεζες αναδείχτηκαν πρωταθλήτριες στην κερδοφορία σε όλη την Ευρώπη!

Αποκαλυπτικό της κατάστασης στο πάρτι των Τραπεζών είναι το ρεπορτάζ του capital.gr όπου σύμφωνα με τα χθεσινά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, ο ετήσιος στόχος κερδοφορίας καλύφθηκε ήδη από το πρώτο εξάμηνο του έτους, καταγράφοντας σε ετήσια βάση αύξηση καθαρής κερδοφορίας πάνω από 50%.

Εξαιρετικές ήταν και οι επιδόσεις της Eurobank, η οποία ανακοίνωσε επίσης εχθές τα οικονομικά της αποτελέσματα τα οποία "δείχνουν" διπλασιασμό σχεδόν στα οργανικά λειτουργικά κέρδη, σε 705 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του έτους έναντι 374 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Η κυριότερη πηγή για τα "ουρανοκατέβατα" κέρδη των τραπεζών είναι η ραγδαία αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 4,25 ποσοστιαίες μονάδες μέσα στο τελευταίο 12μηνο, την οποία οι τράπεζες στην πλειονότητά τους μετακύλησαν σε πολύ μεγάλο ποσοστό στους δανειολήπτες, χωρίς να συμβαίνει το ίδιο και για τους καταθέτες.

Για τη Eurobank, τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 56,2% το πρώτο εξάμηνο σε ετήσια βάση, υπερβαίνοντας το 1 δισ. ευρώ λόγω της αύξησης των επιτοκίων, των νέων χορηγήσεων και των επιτοκιακών εσόδων από ομόλογα και παράγωγα προϊόντα και των δραστηριοτήτων στο εξωτερικό.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.