Τον «λύκο που φύλαγε τα πρόβατα» είχαν τοποθετήσει στο νευραλγικό πόστο της φύλαξης των κατασχεμένων ναρκωτικών στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Σύμφωνα με στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας που χειρίζεται το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ο λιμενικός που συνεργαζόταν με το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, είχε στενή συνεργασία και με τον άνθρωπο – κλειδί στην υπόθεση, τον διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Ο διοικητής φέρεται να του άνοιγε διάπλατα τις σφραγισμένες πόρτες της αποθήκης φύλαξης των ναρκωτικών ουσιών τις οποίες διοχέτευε έναντι αμοιβής στο κύκλωμα, το οποίο με τη σειρά του τις «έσπρωχνε» πίσω στη πιάτσα.


Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, ο διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών ήταν αποκλειστικά υπεύθυνος για την διαφύλαξη των ναρκωτικών ουσιών. Αυτός κι ένας ακόμα αξιωματικός γνώριζαν τον κωδικό του συναγερμού και είχαν και τα κλειδιά. Όμως για να μπει κάποιος στην αποθήκη έπρεπε να ήταν παρών και ο διοικητής, διαφορετικά η πρόσβαση ήταν αδύνατη.

Πώς έπαιρναν τα ναρκωτικά από την αποθήκη


Βάσει της κατάθεσης του αρχικελευστή της υπηρεσίας, ο οποίος εκτελούσε χρέη δεσμοφύλακα το περασμένο Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου, ο λιμενικός με τον διοικητή εισήλθαν μαζί στην αποθήκη με τα κατασχεμένα ναρκωτικά. Οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από τις κάμερες που υπάρχουν στο χώρο. Ο λιμενικός παρέμεινε στην υπηρεσία με ξεκλείδωτη την αποθήκη όταν ο διοικητής του ζήτησε να πάνε μαζί σε δήθεν έρευνα για λαθραία τσιγάρα σε περιοχή του Πειραιά.

Ο λιμενικός ομολόγησε ενώπιον άλλων αξιωματικών ότι έκλεψε πλακίδια κοκαΐνης από ένα συγκεκριμένο τσουβάλι. Κάποια τα κράτησε αυτούσια κι άλλα τα νόθευσε με σόδα όταν επέστρεψε στο σπίτι του για να δημιουργήσει επιπλέον πακέτα. Σε ένα άλλο τσουβάλι που φέρεται να άνοιξε, έβαλε κόλλα πλακιδίων για να μην χάσει βάρος και υποπτευθούν τον ίδιο ή τον διοικητή του. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι κάμερες της αποθήκης σταμάτησαν να γράφουν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα της ίδιας ημέρας.


Αξίζει να αναφερθεί ότι οι συνολικές κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες που βρίσκονται στην αποθήκη ανέρχονται στον αριθμό των 321.000 γραμμαρίων και φυλάσσονται σε εννέα μεγάλα σακιά εκ των οποίων ορισμένα βρέθηκαν παραβιασμένα.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.