Με ανακοίνωσή τους οι Υπάλληλοι Φύλαξης Αρχαιοτήτων μας γνωστοποιούν την αντεργατική αντίδραση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην απεργία τους, απειλώντας τους με πειθαρχικές κυρώσεις και προσωπικά πρόστιμα.
Η ανακοίνωση:

Μας γνωστοποιήθηκε πριν λίγη ώρα η απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η οποία συζητήθηκε χωρίς να έχουμε κληθεί και για διάφορους τυπικούς λόγους κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική την 24ωρη απεργία στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, με απειλές για επιβολή υπέρογκων προστίμων και άλλων ‘’πειθαρχικών κυρώσεων’’.
Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της ΠΕΥΦΑ, τόσο στην Ακρόπολη, όσο και στους γύρω αρχαιολογικούς χώρους, θορύβησε την πολιτική ηγεσία και όσους προσπαθούν να ιδιωτικοποιήσουν κομμάτι της λειτουργίας της Ακρόπολης.
Είναι γνωστό ότι η εταιρεία που θα πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό του ΟΔΑΠ, θα προσλάβει εργαζόμενους, χωρίς ΑΣΕΠ, που θα διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, θα εκδίδουν εισιτήρια και θα ελέγχουν οι ίδιοι τη γνησιότητά τους.
Για αυτό ζητάμε:
⦁ Την ανάκληση του εν λόγω διαγωνισμού.
⦁ Έναρξη διαλόγου με τους εργαζόμενους για την εύρυθμη λειτουργία του μνημείου και επίλυση τυχόν προβλημάτων.


Η εκτελεστική γραμματεία
της ΠΕΥΦΑ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.