Αναφορικά με την προετοιμαζόμενη από το ΤΑΙΠΕΔ εκποίηση σε ιδιώτη του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύθηκαν στα ΜΜΕ, το «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου», το γνωστό ΤΑΙΠΕΔ, προχωρά στην εκποίηση μιάς έκτασης-φιλέτο της περιοχής μας, όπως είναι το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας. Και ήδη, όπως ανακοινώθηκε, σε επόμενη συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ θα ανοιχτεί η οικονομική προσφορά της μίας και μοναδικής εταιρίας που υπέβαλε πρόταση για την αγορά της έκτασης.

Το ξεπούλημα του κάμπινγκ, έκτασης 132.483 τ.μ., μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε μαζί με τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του.

Όπως αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ, δεδομένης της τοποθεσίας του -παραθαλάσσια έκταση με μεγάλο παραλιακό μέτωπο και άμεση πρόσβαση στο οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας- το ακίνητο προσφέρεται για την ανάπτυξη ενός συγκροτήματος κατοικιών που περιλαμβάνει κύριες και παραθεριστικές κατοικίες, καθώς και υποστήριξη από εμπορικά καταστήματα. Ενδεχόμενη αξιοποίησή του μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι και 30.000 τ.μ. δομήσιμης επιφάνειας.

Παραγνωρίζοντας την εκπεφρασμένη βούληση του δήμου Θερμαϊκού, όπως διατυπώθηκε πρόσφατα, για τη δημιουργία στο χώρο του πρώην κάμπινγκ σχολικών συγκροτημάτων, που τόση ανάγκη τα έχει η περιοχή, το ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκει να καταστρέψει την πανέμορφη αυτή έκταση και να τη μετατρέψει σε πολυτελείς παραθαλάσσιες βίλες.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με το ακίνητο του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, σε αυτή την απαράμιλλου φυσικού κάλους περιοχή, θα είναι κυρίαρχη η χρήση κατοικίας. Γεγονός που αφενός δεν ευνοεί τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής και αφετέρου ούτε την επιχειρηματικότητα και την αύξηση απασχόλησης θα ενισχύσει. Επιπλέον δρα ανταγωνιστικά στην οικονομία της υπόλοιπης περιοχής που πλήττεται έντονα από την οικονομική κρίση.

Σημειώνεται επίσης ότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Θερμαϊκού, προβλέπει τη δημιουργία στην περιοχή, βάσει των εγκεκριμένων κτιριολογικών προτύπων, ενός Λυκείου 180 θέσεων, σε έκταση 2.200 τ.μ., ενός Γυμνασίου 180 θέσεων σε έκταση 2.165 τ.μ. και ενός Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου 150 θέσεων, σε έκταση 2.770 τ.μ.. Ενώ επίσης μπορούν και πρέπει να δημιουργηθούν στο σημείο εκείνο χώροι άθλησης, που τόση ανάγκη τους έχει, όπως και τα σχολεία, η περιοχή μας.

Υπενθυμίζουμε ότι έγκαιρα η παράταξή μας «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», ακόμη από την ιδρυτική της διακήρυξη, εξέφρασε την αντίθεσή της στο ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας, καθώς και όλων των δημοσίων εκτάσεων και του φυσικού πλούτου της χώρας από το ΤΑΙΠΕΔ. Υπογραμμίζοντας ότι η διαχείριση όλων των υπηρεσιών (καθαριότητα, εκπαίδευση, ύδρευση, αποχέτευση κλπ) και του φυσικού πλούτου πρέπει να ειναι υπό τον άμεσο έλεγχο του δήμου.

Καλούμε την απερχόμενη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, τους φορείς, τους συλλόγους, τους άλλους υποψηφίους δημάρχους και όλους τους κατοίκους της περιοχής, να αντιταχθούν στο ξεπούλημα του κάμπινγκ και να αξιώσουν όπως αυτή η θαυμάσια έκταση, περιέλθει στην ιδιοκτησία του δήμου. Πολύ περισσότερο που όπως αναφέρεται και στη σχετική μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ, η εισφορά σε γη του παραπάνω ακινήτου προσεγγίζει το 55% της συνολικής έκτασης.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.