Πολύ φοβούμαστε πως η θητεία του νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του κ. Αδαμίδη, αν συνεχιστεί με αυτόν τον τρόπο, θα ταυτιστεί με  αυταρχικότητα και στο τέλος θα χαρακτηριστεί συνολικά ανεπιτυχής. Και ειλικρινά πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι λάθος για έναν νέο επιστήμονα του τόπου μας.
Και για να εξηγούμαστε:
Σήμερα αποχώρησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Θερμαγικού κατηγορώντάς τον για "απαξιωτική, προσβλητική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά". Ο λόγος που το έκαναν είναι η εμμονή του (δική του άραγε ή συνολικά της διοίκησης Μαυρομάτη ;) να μην δίδει τις εισηγήσεις των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους παρά μόνο στους επικεφαλής των παρατάξεων, με αποτέλεσμα να είναι πλημμελώς ενημερωμένοι για ζητήματα στα οποία καλούνται να ψηφίσουν.
Βέβαια η αιτιολόγηση γι' αυτή την αυθαιρεσία (νομότυπη κατά τον Πρόεδρο) είναι το αυξημένο κόστος του χαρτιού που απαιτείται (ας μας επιτραπεί να την χαρακτηρίσουμε ανεπαρκή). Και φυσικά η εναλλακτική λύση της ψηφιακής αναπαραγωγής και ηλεκτρονικής διακίνησης των εισηγήσεων (που είναι μια πανεύκολη και ανέξοδη διαδικασία) φαίνεται πως καθυστερεί ανεπίτρεπτα.
Η δικαιολόγηση της καθυστέρησης αποδόθηκε στην εφτάχρονη αδυναμία να προετοιμάσει κάτι τέτοιο και άρα κατά τον κ. Αδαμίδη καλείται η νέα διοίκηση να διορθώσει σε μικρό χρόνο τα κακώς κείμενα.
ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: Αφού δε αυτή είναι η απάντηση προς την αντιπολίτευση πως να μην θεωρεί ο Πρόεδρος περίπου εξωπραγματική την πρόταση που του καταθέσαμε μέσω του γραφείου τύπου για "ανέβασμα" των ψηφιοποιημένων εισηγήσεων απ' ευθείας στην ιστοσελίδα του δήμου, ώστε εντελώς ανέξοδα και άκοπα για τις υπηρεσίες, ο κάθε δημότης να μπορεί να λαμβάνει γνώση και ο ίδιος και η διοίκηση να επιχαίρει για την απόλυτη διαφάνεια. Η απάντηση ήταν ότι θεωρούνται "υπηρεσιακά έγγραφα" και ως εκ τούτου δεν μπορούν να κοινοποιηθούν στα ΜΜΕ και στην ιστοσελίδα του Δήμου. ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ.


Το κείμενο της δήλωσης της παράταξης Θερμαγικός που διάβασε στην αίθουσα συνεδριάσεων ο κ. Χρήστος Βογιατζής (απόντος του κ.Τσαμασλή), πριν αποχωρήσουν, έχει ως εξής:


Κε Πρόεδρε,

μετά τη συνεχή στάση σας και παρά τις επανειλλημμένες συστάσεις μας ως προς την άνιση και ελλειπή ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων αρνούμαστε να συμβάλλουμε στην απαξίωση του θεσμού και του ρόλου των αιρετών και γενικότερα του θεσμού.

Θεωρούμε την συγκεκριμένη τακτική σας που συνεχίζεται και στη σημερινή συνεδρίαση (κορυφαία συνεδρίαση για την ψήφιση του προϋπολογισμού) προσβλητική, απαξιωτική και αντιδημοκρατική.

Γι' αυτό σεβόμενοι τον ρόλο στον οποίο μας ανέδειξαν οι πολίτες αυτού του δήμου αποχωρούμε από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας και δεσμευόμαστε να καταγγείλλουμε την συμπεριφορά σας αυτή στα αρμόδια όργανα της περιφέρειας.


Οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Θερμαγικός καλύτερη ζωή για όλους.



Η αυταρχικότητα όμως του Προέδρου επιδείχθηκε σήμερα με χαρακτηριστικό τρόπο και απέναντι στον σύμβουλο της Συμπολιτείας κ. Γιάννη Τσακμάκα. Όταν ο τελευταίος δέχθηκε μια απρόκλητη προσωπική επίθεση από τον μόνιμα εριστικό αντιδήμαρχο κ. Φεστερίδη ο οποίος "έκρινε" ότι ο κ. Τσακμάκας δεν "δικαιούται δια να ομιλεί", ο κ Αδαμίδης με ανεξήγητη επιμονή αρνήθηκε να δώσει τον λόγο επί προσωπικού στον θιγέντα δημοτικό σύμβουλο.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει ο Πρόεδρος να αλλάξει τακτική, γιατί αυτή του η στάση δεν συνάδει με την συμπεριφορά την οποία θα πρέπει να επιδεικνύει το σημαντικότερο πρόσωπο του Δημοτικού Συμβουλίου. Αλλιώς θα αποδειχθεί το πλέον ακατάλληλο πρόσωπο για την σημαντικότερη θέση.

Το ηχητικό απόσπασμα της αποχώρησης των συμβούλων:



Ηχητικό 2: Η  θρασύτητα Φεστερίδη, η αυταρχικότητα Αδαμίδη και η απάντηση Τσακμάκα:

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.